Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Počastite se niskokaloričnim sladoledom s mediteranskim sastojkom na koji mnogi zaboravljaju u kuhinji

Naprkosite paklenim vrućinama omiljenom ljetnom slasticom iz kućne radinosti – sladoledom! Kako biste očuvali liniju vitkom i iznenadili okusne pupoljke, isprobajte ovaj desert na nešto drugačiji način i bez puno kalorija. U nastavku potražite recept za zdravi sladoled od lavande i meda u koji ćete se zaljubiti na prvo kušanje…

Lavandu ne treba posebno predstavljati: mediteranska kraljica pronašla je svoje mjesto u svakom domu i vrtu, a njene blagodati prepoznali su još i stari Grci i Rimljani.

Ova mediteranska biljka odlično je sredstvo za smirenje pa će vam biti pravi saveznik u otklanjanju osjećaja napetosti, kod stresa, anksioznosti pa i migrene.

@thekitchenmccabe

Umirujući učinak dobar je i za kožu, stoga se koristi kod tretiranja akni, psorijaze te različitih upala, ali i kod posjekotina te poboljšava zarastanje ožiljaka.

Osim toga, lavandu možete ubaciti i u slatke ili slane zalogaje u kojima će njezin jedinstven okus doći do izražaja – baš kao što je sladoled s lavandom. Našli smo recept za jedan niskokalorični od samo četiri sastojka!

@apaltynowicz

RECEPT:

Sastojci:

  • 3/4 šalice punomasnog mlijeka
  • 5 žlica meda
  • 2 žlice sušenih cvjetova lavande
  • 1 i pol šalica grčkog jogurta

Postupak:

U zdjelici pomiješajte mlijeko, med i cvjetove lavande. Stavite na laganu vatru dok se mlijeko malo ne zagrije, ali ne da i prokuha, povremeno miješajući. Uklonite s vatre i ostavite da odstoji dva sata.

Nakon toga smjesu procijedite kroz sitno cjedilo i u mlijeko umiješajte grčki jogurt. U ovoj fazi možete dodati i umjetnu boju, kap po kap dok ne dobijete željeni izgled.

@thekitchenmccabe

Smjesu zatim uspite u kalup i zamrznite na najmanje pet sati, a idealno bi bilo preko noći. Kada ste spremni za desert, izvadite sladoled iz zamrzivača i stavite pod toplu vodu 10 do 15 sekundi kako biste ga lakše izvadili iz kalupa.

Foto: Instagram





Slični članci