Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Piletina s noklicama u kremastom umaku od vrhnja brzinsko je jelo koje ćete poželjeti jesti svaki dan, a gotovo je u svega 20 minuta

Piletina je jedna od namirnica koja se može pripremati na razne načine, a nema priloga koji se uz ne slaže dobro. Također, ovo meso dobiva poseban sjaj kada zapliva u finom umaku koji nije skup ni zahtijevan za izradu. U nastavku donosimo recept za brzi obrok koji ćete obožavati – piletinu i noklice u kremastom umaku od vrhnja…

Pileće meso mnogima je omiljeno, kako zbog okusa, tako i zbog brojnih zdravstvenih dobrobiti. Osim što obiluje proteinima, piletina ne sadrži puno kalorija – naročito prsa.

Ova namirnica bogat je izvor aminokiseline triptofan koja pruža osjećaj ugode, ali i selena – esencijalnog minerala uključenog u rad metabolizma. Zbog ovih prednosti, pileće meso valja uvrstiti u tjedni jelovnik i poigrati se s načinima pripreme.

@cooking_with_wine

Ako su vam dosadila jela s piletinom koja ste dosad već mnogo puta pripremali, isprobajte recept za jednostavno i vrlo ukusno jelo u kojem se ona spaja s noklicama i kremastim umakom na bazi kiselog vrhnja.

RECEPT

 

Sastojci:

1-1,5 kg piletine (prsa ili batak i zabatak)
glavica crvenog luka
1 kiselo vrhnje
maslinovo ulje
malo mlijeka
sol i papar
malo oštrog brašna
malo crvene paprike

Za noklice:

2 jaja
brašna po potrebi

@cooking_with_wine

Postupak:

Piletinu narežite na komade. Usitnite luk, lagano ga pirjajte pa dodajte meso. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje s malo mlijeka i oštrog brašna, dodajte crvenu papriku i ubacite u tavu s mesom.

Da biste napravili noklice, razmutite jaja, dodajte prstohvat soli i malo po malo brašna. Smjesa treba biti srednje gustoće. Po želji, dodajte malo vode za više noklica. Kuhajte ih u kipućoj vodi 10-15 minuta.

Kada su noklice gotove, ocijedite ih od vode i dodajte u tavu s piletinom. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili i poprimili kremastu teksturu od umaka.

@cooking_with_wine

Foto: Instagram

Slični članci