Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečeni camembert sa smokvama, orasima i medom razmazit će vaše okusne pupoljke već nakon prvog zalogaja, a gotov je u svega 20 minuta

U tijeku je sezona smokvi – sočnog i zdravog voća koje se može kombinirati s raznim namirnicama. Jedna od njih je i slasni camembert sir koji obiluje raznim nutrijentima te osvaja kremastom teksturom i specifičnim okusom. Recept za slatko-slanu poslasticu iz pećnice donosimo u nastavku…

Camembert je sir s prepoznatljivom tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni. Zahvaljujući Napoleonu III., ova delicija postala je omiljena među Parižanima, a nije trebalo dugo da osvoji cijeli svijet.

Brojna istraživanja utvrdila su da camembert sadrži razne aminokiseline neophodne za zdravlje ljudskog organizma, kao i značajnu količinu minerala i vitamina – gotovo svih iz B skupine.

@clemfoodie

Najbolja karakteristika ovog ukusnog sira je to što se može jesti i u slanim i u slatkim kombinacijama, a posebno se dobro slaže s voćem i orašastim plodovima. Ako ste raspoloženi za neobičan spoj okusa, isprobajte camembert u kombinaciji sa smokvama, orasima i medom.

RECEPT

Sastojci:

250 g camemberta
4-6 smokvi
6-7 oraha
žlica meda
svježi timijan

@mgracebakeshop

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Izvadite camembert iz pakiranja i stavite ga u manju vatrostalnu posudu ili keramičku zdjelicu pogodnu za pečenje. Sir na vrhu zarežite nožem i na njega poslažite svježe smokve narezane na četvrtine, polovice oraha i med. Sve zajedno pecite u pećnici 15-20 minuta i poslužite posuto svježim timijanom uz topli tost i salatu.

Foto: Instagram





Slični članci