Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečene paprike u umaku od vrhnja i mladog luka lagano su proljetno jelo gotovo u tren oka, a pogodno je i za vegetarijance

S dolaskom toplijih dana, mnogi se okreću pripremi laganijih jela od sezonskih namirnica. Bilo da ste neizlječivi mesoljubac ili pak prakticirate vegetarijansku prehranu, pronašli smo recept za fantastično proljetno jelo koje će vas zasigurno oduševiti. Riječ je o aromatičnim pečenim paprikama u umaku od vrhnja s mladim lukom…

Osvježavajuća crvena paprika vrlo hranjiva namirnica. U 100 grama sadrži tek 20 kalorija, a njezina najvažnija karakteristika je bogatstvo vitaminima i mineralnim tvarima.

Ovo povrće ima četiri puta više vitamina C od naranče. Njegova količina ovisi o sorti paprike, podneblju u kojem je uzgojena i sličnim drugim čimbenicima.

@demancare

U paprici se u manjim količinama nalaze i ostali vitamini i minerali, poput kalija, cinka, riboflavina te vitamina B6 i E. Ako ste se poželjeli njezinog okusa, pripremite je u kremastom umaku od vrhnja s mladim lukom i prepustite se uživanju.

RECEPT

Sastojci:

žlica maslinovog ulja
1 luk srednje veličine
6 pečenih crvenih paprika
350 ml tople vode
350 ml vrhnja za kuhanje
s
ol i papar
čili u prahu (po želji)
mladi luk po ukusu

@demancare

Postupak:

Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte vodu te začinite solju i papom po ukusu. Promiješajte i pustite da zavrije. Ubacite vrhnje za kuhanje, promiješajte i pustite da ponovno proključa.

U umak dodajte pečene paprike. Pustite da se krčkaju 10-tak minuta, postupno dolijevajući vodu ako tekućina ispari i umak se previše zgusne. Naposljetku, ubacite nasjeckani mladi luk i čili u prahu i poslužite uz kriške pečenog kruha.

Po želji, jelo možete obogatiti i komadićima slanine. U tom slučaju, slaninu najprije ispržite na tavi pa potom slijedite prethodno napisane korake. Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci