Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovo je najbrži kolač s marelicama koji definitivno trebate probati! Jednostavan je za pripremu i lagan za zasladiti se nakon obilnog ručka

Marelica je jedna od omiljenih ljetnih voćki koja dolazi kao izvrsno osvježenje nakon laganog ručka tijekom sparnih dana. Također, ovo ukusno voće pruža bezbroj mogućnosti kada je riječ o spravljanju slastica. Ako vam se jede nešto slatko, a da je brzo gotovo, počastite se nikad jednostavnijim kolačem za čiju su vam pripremu potrebni sastojci koje sigurno već imate kod kuće…

Malo tko može odoljeti izvrsnom okusu marelice i baršunastoj teksturi njezinih zlatnih plodova. Osim u sirovom obliku, plodovi marelice se često konzumiraju kuhani ili sušeni. Marelice obiluju i karotenoidima koje imaju izuzetna antioksidacijska svojstva.

Jedan od najznačajnijih je likopen koji se posebno izdvaja po sposobnostima zaštite organizma od štetnog sunčevog zračenja te prevencije raznih bolesti.

@ marissamakes__

Osim svježe ili sušene, marelice se mogu jesti i kao dio ukusnih slastica, stoga se počastite laganim i brzinskim kolačem kojemu neće odoljeti ni mali ni veliki, posebice ako ga servirate uz kuglicu sladoleda od vanilije.

RECEPT

Sastojci:

600 g svježih marelica
130 grama šećera
4 jaja
130 ml ulja
180 g jogurta
2 žlice ribane limunove korice
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
šećer u prahu za posipanje

@marissamakes__

Postupak:

Marelice operite i osušite. Raspolovite ih te im izvadite koštice. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli pjenasto umutite žumanjke, ulje, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Dodajte jogurt, prašak za pecivo i brašno pa sjedinite miješajući na najmanjoj brzini.

Kada grudice nestanu, žlicom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćeni okrugli lim promjera ili u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Na smjesu posložite marelice tako da kožica bude položena prema dolje.

Rupe od koštica možete posuti šećerom ako želite da kolač bude slađi. Pecite ga oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175°C. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i, po želji, poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Foto: Instagram





Slični članci