Punjene jabuke su gastronomski klasik koji nikada ne može dosaditi. Slastica koja spaja kiselkasto i slatko od davnina je jedan od kulinarskih favorita brojnih slatkoljubaca, a ovog vikenda počastite se malo drugačijima koje će na prvo kušanje oduševiti svakog nenadanog gosta i uzeti vam samo pola sata dragocjenog vremena…
S dolaskom jeseni slastice od jabuke nezaobilazan su dio svakog stola, a u moru tradicionalnih recepata jednom se uvijek rado vraćamo. Radi se o zapečenim punjenim jabukama, odnosno tufahijama, koje se mogu spremati na razne načine.
Ako želite isprobati malo drugačiju verziju ove fantastične slastice i iznenaditi nenajavljene goste, isprobajte malo drugačiji recept koji će vas zadržati u kuhinji svega pola sata.
RECEPT
Sastojci:
- 8 jabuka
- limun
- 8 žlica omekšalog maslaca
- 1 i pol šalica žitarica sa suhim voćem
- 4 žlice smeđeg šećera
- pola šalice nasjeckanog lješnjaka
- sladoled od vanilije
Postupak:
Zagrijete pećnicu na 220°C. Jabuke operite, odrežite im vrh te izdubite sredinu uz pomoć nožića i žličice. Rubove jabuke premažite limunom. U zdjeli pomiješajte maslac, žitarice sa suhim voćem, odnosno müsli, šećer i lješnjake. Napunite jabuke. Stavite ih peći oko 20 minuta dok ne omekšaju i poslužite ih tople uz sladoled od vanilije. Dobar tek!
Foto: Instagram