Krem sir jedna je od namirnica koju uvijek vrijedi imati u hladnjaku. Osim što se može namazati na kruh ili jesti uz meso s roštilja, idealan je i za pripremu raznih vrsta slastica. Ako ste i sami ljubitelj ovog namaza, u nastavku donosimo recept za domaću verziju od samo tri sastojka koja sigurno već imate kod kuće…
Zbog svoje specifične teksture i blagog okusa, krem sir mnogima je jedna od omiljenih namirnica. Nezaobilazan je sastojak kod pripreme brojnih slanih i slatkih jela. Namazan na svježem kruhu, tostu ili krekerima, ovaj namaz idealan je izbor za početak dana.
![](https://coverstyle.hr/wp-content/uploads/2023/03/@cakechatterer.jpg)
Također, može vam poslužiti za izradu krema, kolača ili slanih pita. Ako ste pri kraju sa zalihama krem sira, nemojte kupovati nove – okušajte se u izradi domaćeg namaza za koji vam trebaju samo tri osnovna sastojka.
RECEPT
Sastojci (za 200 g krem sira):
litra mlijeka
1 limun
sol
![](https://coverstyle.hr/wp-content/uploads/2023/03/@farmflavor.jpg)
Postupak:
Mlijeko ulijte u lončić i stavite da se kuha na laganoj vatri uz stalno miješanje. Nakon pet minuta konstantnog miješanja, dodajte mu žlicu limuna. Nastavite miješati pa dodajte još žlicu limuna.
Miješajte mlijeko i limun još 3-4 minute pa uklonite s vatre i pustite da odstoje oko 15 minuta. Smjesu procijedite kroz gazu i ostavite da je stoji u njoj oko pola sata.
Potom dobro stisnite gazu kako biste u potpunosti ocijedili višak tekućine. Sirnu smjesu iz gaze prebacite u blender, posolite po ukusu i dodajte još jednu žlicu limuna. Blendajte 2-3 minute, prebacite u zdjelicu s poklopcem i čuvajte u hladnjaku.
Foto: Instagram