Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Obožavate čuvenu Pavlovu tortu? Začinite je svježim trešnjama čija je sezona upravo počela i servirajte uz čašu finog muškata….

Bezvremenska Pavlova vjerojatno je najpoznatija slastica s beze korama. Ova lagana torta posvećena ruskoj balerini Anni Pavlovoj, božanstvenog je izgleda i okusa, a kao takva, stvorena je za tople proljetne dane. Velika prednost ovog kolača je to što se može obogatiti bilo kakvim dodacima, a ovog vikenda začinite je svježim trešnjama čija je sezona upravo počela…

S dolaskom toplih dana i sezone slatkastog voća, poput trešanja, jedna od najpopularnijih torti s beze korom, uz koju se veže posebna priča o ruskoj balerini Ani Pavlovi, izlazi iz korica svake kuharice.

Pavlova torta sastoji se od tri elementa, beze kora, kreme i dodataka te je vrlo jednostavna za pripremu. Također, zbog svog efektnog izgleda, savršena je za baš svaku prigodu – od kave s prijateljicama do rođendanskih slavlja.

@incredible.kitchen

Ova slastica ima mali milijun ukusnih varijanti, a ako još niste, isprobajte je u kombinaciji sa svježim trešnjama koje su polako počele pristizati na tržnice i u supermarkete.

RECEPT

Za koru:

6 bjelanjaka
400 grama šećera
žličica octa
žličica gustina

Za kremu:

400 ml slatkog vrhnja
200 grama bijele čokolade

Za voćni nadjev:

400 grama trešanja
3 žlice šećera
1 dl muškata
žličica naribane korice limuna

@story_on_a_plate_

Postupak:

Bjelanjke istucite u snijeg te im postepeno dodajte šećer. Miksajte dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Kad se stvorio glatki i čvrsti snijeg, umutite u njega još žličicu gustina i octa.

Na pleh stavite papir za pečenje i na njemu oblikujte Pavlove. Možete napraviti jednu veliku ili više malih. Pavlove ubacite u pećnicu na 140°C s uključenim ventilatorom da se suše sat vremena. Nakon toga, isključite pećnicu i pustite da se ohlade u njoj.

Za kremu u 200 ml slatkog vrhnja otopite bijelu čokoladu i pustite da se dobro ohladi. Potom umutite šlag od preostalih 200 ml vrhnja i posebno izmiksajte vrhnje i bijelu čokoladu. Sjedinite da dobijete prozračnu kremu.

@9vaga_food9

Trešnje očistite od koštica i s ostalim sastojcima prokuhajte 300 grama dok ne puste sok i stvore sirupasti umak. Za to će vam trebati desetak minuta. Zatim dodajte preostalih 100 grama i kuhajte još dvije-tri minute.

Imat ćete bogat umak, a ostat će dio hrskavih trešanja unutra. Ohlađene Pavlove punite kremom i trešnjama te poslužite s čašom dobro ohlađenog muškata. Mljac!

@incredible.kitchen

Foto: Instagram





Slični članci