Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Njoki s kupinama u kremastom umaku od gorgonzole brzinski su ručak koji će razmaziti vaše okusne pupoljke i dugo vas držati sitima

Iako ga mnogi povezuju sa slasticama, bobičasto voće izvrsno funkcionira i u slanim jelima. Naročito se slaže sa sirom koji balasnira njegovu kiselinu. Ako volite eksperimentirati s okusima, njoki s kupinama u kremastom umaku od gorgonzole i vrhnja bit će vam po ukusu…

Kupina ima više vlakana nego većina drugog voća. U šaci punoj ovog voća naći će se oko osam grama vlakana, a u 25 grama cjelovitih žitarica, koliko se dnevno preporučuje, samo četiri grama.

Osim što su dobra za probavu i održavanje težine, vlakna pomažu sniziti i održavati kolesterol. Kupine su bogate luteinom koji pridonosi zaštiti očiju i sprječava štetni učinak ultraljubičastih zraka.

@lara_klass_photography

Ako vam se jede nešto malo drugačije, a da je jednostavno za pripremu, imamo sjajno rješenje. Riječ je o njokima s kupinama u kremastom umaku od gorgonzole. Ovo jelo možete pripremati s domaćim ili kupovnim njokima.

RECEPT

Sastojci (za četiri osobe):

2 paketa njoka (ili jedan veliki)
manji luk
režanj češnjaka
2 žlice maslaca
75 ml povrtnog temeljca (ili vode)
150 ml bijelog vina
250 ml vrhnja
150 g gorgonzole
150 grama kupina
2 žlice šećera
3 žlice oraha
2 grančice majčine dušice

@tinastausendschoen

Postupak:

Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak. Otopite maslac u dubljoj tavi i na njemu pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju. Zalijte povrtnim temeljcem i bijelim vinom. Pričekajte da alkohol ispari pa smanjite vatru.

Dodajte gorgonzolu, vrhnje i majčinu dušicu. Kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi, a umak ne postane homogen i kremast. Naposljetku, ubacite kupine te začinite solju i paprom. Umiješajte njoke u gotov umak, pospite ih grubo sjeckanim orasima i poslužite.

Foto: Instagram





Slični članci