Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Neka kućni Halloween party bude za pamćenje uz ljute ‘mumije’ od lisnatog tijesta i sira, strašno dobre punjene paprike i slatki ‘sprovod’ u čaši

U ‘novom normalnom’ Noć vještica možemo obilježavati samo kod kuće uz najbliže prijatelje i članove obitelji, a to je idealna prilika da se počastite jezivo dobrom večerom u tri slijeda. Malo tko ostat će ravnodušan na ljute ‘mumije’ od lisnatog tijesta i sira, nakon kojih na red dolaze strašno dobre punjene paprike. Kako bi večer bila za pamćenje, zaokružite je slasnim ‘sprovodom’ u čaši od bundeve, grčkog jogurta i mandarine…

S obzirom na to da ove godine neće biti Halloween partyja u noćnim klubovima i kafićima, najstrašniju noć u godini obilježite u udobnosti vlastitog doma uz tri fantastična jela koja vas neće dugo zadržati u kuhinji.

PREDJELO: Mumije od lisnatog tijesta i mozzarelle

@stratusrestaurant

Sastojci:

  • jalapeño papričice (količina po želji)
  • mozzarella ili drugi topljivi sir
  • svježi sir
  • paket lisnatog tijesta
  • marcipan ili fondant
  • sol, papar i peršin

Postupak:

U zdjelici pomiješajte svježi sir, sol i papar. Jalapeño papričice prerežite na pola, a zatim narežite jednak broj trakica od lisnatog tijesta kako biste mogli omotati svaku polovicu. Paprike napunite svježim sirom, dodajte komadiće mozzarelle na vrh te ih omotajte lisnatim tijestom po dužini (kako je prikazano na fotografiji). Lisnato tijesto premažite razmućenim jajem kako bi bilo sočno i sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite papričice 8-10 minuta, a za to vrijeme od fondanta ili marcipana napravite oči. Kada su papričice gotove, dodajte im oči i poslužite toplo.

GLAVNO JELO: Strašno dobre punjene paprike

@angrybroccolirecipes

Sastojci:

  • 5 žutih i zelenih paprika
  • 600 g miješanog mesa
  • 2 pakiranja (oko 200 g) feta sira
  • 1 jušna žlica koncentrata rajčice
  • 3 luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 čajna žlica slatke paprike u prahu
  • sol i papar

Postupak:

Paprike operite, odrežite im vrh s peteljkom i očistite. tankim nožem izrežite oči i usta kao na fotografiji. Poredajte ih u pleh za pečenje. Na sitno narežite luk i češnjak. Pomiješajte meso, luk, češnjak, koncentrat rajčice i slatku papriku u prahu pa na kraju dodajte sol i papar. Usitnite feta sir i ⅓ dodajte u smjesu s mesom. Paprike napunite dobivenom smjesom, a ostatak feta sira raspodijelite na vrh svake. Pecite ih na 200°C oko 25 minuta.

DESERT: Sprovod u čaši

@cook_id

Sastojci:

  • pire od bundeve
  • grčki jogurt
  • tamna čokolada
  • keksići ovalnog oblika
  • mandarine

Postupak:

Ako sami radite pire, ogulite bundevu i narežite je na kockice. Kuhajte je u kipućoj vodi 15-20 minuta. Nakon što je dobro ocijedite, bundevu izmiksajte u blenderu tako da dobijete fini pire. Žlicu ohlađenog pirea stavite na dno čaše, a preko nje dodajte tri žlice grčkog jogurta. Po vrhu pospite komadiće tamne čokolade i kriške mandarine. Otopite malo čokolade i pomoću slastičarske vrećice na svakom keksiću ispišite ‘R.I.P.’. Gotove keksiće zabodite u desert i poslužite.

Foto: Instagram





Slični članci