Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ne možete odoljeti hrskavim Oreo keksićima? Podarite im novo ruho i počastite se sočnim browniesima koji se tope u ustima

Koliko god se trudili paziti na unos šećera, hrskavi keksići jedan su od užitaka kojem je teško odoljeti. Diljem svijeta, Oreo je postao sinonim za kekse, što i ne čudi, jer je idealan za grickanje uz kavu ili dobar film i šalicu toplog mlijeka. Osim toga, savršena je baza za pripremu raznih slastica – poput sočnih browniesa…

Oreo keksi su jedna od najpoznatijih slastica svih vremena. Još davne 1912. godine proizvela ih je nacionalna biskvitna tvrtka (Nabisco), a u prodaju su pušteni kao ‘keksi najviše klase’ uz Mother Goose i Veronese.

Njihovoj popularnosti najbolje svjedoči činjenica da je čitav dio IX. avenije u New Yorku, gdje se nalazi zgrada Nabisca, 2002. godine preimenovan u Oreo Way, odnosno ‘Put Orea’.

@oreo

Ako obožavate ove keksiće, iskoristite ih za izradu ukusnog deserta. U moru fantastičnih recepata, posebno nas je oduševio onaj za mekane Oreo browniese koji se tope u ustima. Nema sumnje – obožavat će ih i mali i veliki. Recept donosimo u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

450 g brašna
120 g kakaa u prahu
300 g šećera
3/4
žličice praška za pecivo
pola žličice soli
200 ml espressa
300 ml biljnog ulja
150 ml napitka od badema
20 Oreo keksa
šećer u prahu za posipanje

@patrick_rosenthal

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C (gornji i donji grijač). Namastite kalup za pečenje. U posudi pomiješajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte napitak od badema, biljno ulje i espresso pa dobro promiješajte. Polovicu tijesta ulijte u kalup i po vrhu rasporedite 16 Oreo keksića.

Potom izlijte preostalo tijesto i rastanjite. Preostale kolačiće grubo nasjeckajte te ih ravnomjerno rasporedite po vrhu. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta. Kada je kolač gotov, ostavite ga da se ohladi oko pola sata. Narežite ga na komade, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Foto: Instagram





Slični članci