Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Nabrzinu pripremite aromatične tagliatelle s tikvicom, cherry rajčicama i feta sirom! Lagano ljetno jelo oduševljava na prvi zalogaj

Ljeto je konačno i službeno stiglo, a zbog velikih vrućina, okrećemo se nešto laganijim jelima čija priprema ne zahtijeva dugo stajanje za štednjakom. Ako ste u potrazi za nekom novom delicijom koja odgovara ovom opisu, u nastavku donosimo recept za fenomenalne tagliatelle sa cherry rajčicama, tikvicom i feta sirom…

Sočna i fina rajčica jedan je od najbogatijih prirodnih izvora vitamina C. Sadrži i znatne količine vitamina B te vitamina E i K. Bogata je kalijem, natrijem, magnezijem, kalcijem i željezom te elementima u tragovima.

Najbogatija je bakrom, a željeza sadrži više nego pileće meso, riba i mlijeko. Rajčice su važan izvor karotenoida u svakodnevnoj prehrani, posebice betakarotena i likopena, koji imaju antioksidativno djelovanje na organizam.

@garimashares

S obzirom na to da im sezona polako počinje, bilo bi šteta ne iskoristiti ih za pripremu jednostavnog, brzog i vrlo ukusnog jela. U nastavku donosimo recept za tagliatelle s cherry rajčicama, tikvicom i feta sirom koje su gotove u svega 20 minuta.

RECEPT

Sastojci:

400 grama cherry rajčica
2 veće tikvice
400 g tagliatella
100 g feta sira
50 g parmezana
2-3 češnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
šaka svježeg bosiljka
sol i papar

@mariamhamdy

Postupak:

Skuhajte tjesteninu tako da ostane al dente. Narežite tikvice na kockice te ih pirjajte na žlici maslinovog ulja u tavi oko pet minuta. Prebacite ih u zdjelu, na istu tavu dodajte žlicu ulja i ubacite rajčice. Pirjajte ih otprilike tri minute.

Rajčicama dodajte usitnjeni češnjak i zajedno ih dinstajte još jednu minutu. Potom dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, skuhanu tjesteninu, tikvice, feta sir i parmezan. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite te začinite nasjeckanim bosiljkom.

@mariamhamdy

Foto: Instagram





Slični članci