Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Lisnate ‘lađice’ s jagodama i kremom od ricotte izazivaju trenutnu ovisnost! Brzo su gotove i ne zahtijevaju posebne kulinarske vještine

Lisnato tijesto idealno je za pripremu brzih grickalica i slastica koje obožavaju i mali i veliki. S obzirom na to da je sezona svježih jagoda već počela, šteta je ne iskoristiti ih za izradu jednostavnog, ali bezobrazno ukusnog deserta kao što su ‘lađice’ s kremom od ricotte. Recept donosimo u nastavku…

Malo tko može odoljeti zovu finih slastica s jagodama koji se tope u ustima, a nije ih teško napraviti u vlastitom domu. Ovom opisu savršeno odgovaraju i ‘lađice’ od lisnatog tijesta s jagodama i kremom od ricotta sira.

@marissamakes__

Ovaj desert vrlo je jednostavan za izradu i ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, a okus i tekstura oduševit će čak i one koji zaziru od slatkog. Ako su vam već narasle zazubice, recept potražite u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
4 žlice šećera u prahu
250 g ricotte
150 ml vrhnja za šlag
150 g jagoda
vanilin ekstrakt
limunova korica

@thebakingboutique1

Postupak:

Razvaljajte lisnato tijesto pa od njega izrežite pravokutnike dimenzija oko 7×10 centimetara. Zatim svaki pravokutnik zarežite uz rub na pola centimetra od kraja da tijesto u sredini ne bi previše naraslo tijekom pečenja.

Zagrijte pećnicu na 170°C. Umutite vrhnje za šlag, dodajte ricottu, šećer u prahu, vanilin ekstrakt i limunovu koricu pa mutite dok ne dobijte glatku kremu.

Napunite sredinu svake ‘lađice’ dobivenom kremom i na vrh poslažite nasjeckane jagode. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne poprime lijepu zlaćanu boju.

@marissamakes__

Foto: Instagram





Slični članci