Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Lisnate košarice nadjevene kremom od vanilije i svježim jagodama fantastičan su (i brzi!) desert koji će planuti sa stola u tren oka

Tko kaže da desert mora biti kompliciran da bi bio fantastičan? Lisnato tijesto sjajno je rješenje kada vam se jede nešto slatko, a da je brzo gotovo, posebice u kombinaciji sa sezonskim voćem poput jagoda. U nastavku donosimo recept za lisnate košarice nadjevene jagodama i pudingom od vanilije za prste polizati…

Jagode su mirisno crveno voće, koje se prvi put spominjalo prije 2.000 godina. Osim što su ukusne, izuzetno su zdrave te mogu spriječiti nastanak raznih bolesti. Istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače.

Elaginska kiselina sprječava širenje stanica raka te se može vezati na stanice koje uzrokuju rak i tako spriječiti njihovo negativno djelovanje.

@9vaga_food9

Usto, jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala povezanih s preranim starenjem i raznim bolestima.

Ako vam se jede nešto slatko, a ne da vam se provoditi sate u kuhinji, iskoristite jagode za izradu brzih lisnatih košarica nadjevenim kremom od vanilije koje neće odbiti ni mali ni veliki.

@marissamakes__

RECEPT

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
1 pakiranje krem pudinga s okusom vanilije
500 ml hladnog mlijeka
svježe jagode narezane na komadiće
šećer u prahu

Postupak:

Lisnato tijesto odledite i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini.Tijesto razvaljajte na otprilike 5 mm debljine. Većim rezačem izrežite okrugle oblike, a manjim samo označite unutrašnji krug. Ako nemate rezače poslužit će vam i čaše različitih veličina. Ja sam koristila rezač za krafne i rezač za kekse.

Krugove posložite jedan do drugoga na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Unutarnji dio manjih krugova izbodite vilicom, tako da se tijekom pečenja čim manje napuhnu. Lisnate oblike pecite 10-ak minuta na 200 °C, dok ne poprime lijepu zlaćanu boju.

@foodfluffer

Ohladite ih na sobnoj temperaturi i pažljivo im izvadite sredinu. Vadi se samo onaj označeni unutrašnji krug, a dno tijesta će ostati na svom mjestu. Galetta krem puding pripremite prema uputama na pakiranju. Sadržaj iz vrećice ulijte u zdjelu s hladnim mlijekom pa sve miksajte 1 minutu na najvećoj brzini.

Prazne košarice posipajte s malo šećera u prahu, zatim svaku napunite pudingom od vanilije i svježim jagodama narezanim na komadiće, rashladite i poslužite.

Foto: Instagram





Slični članci