Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Lagani zalogaji za ‘vruću’ noć! Servirajte ljubav na tanjuru u obliku kremastog rižota od cikle i neodoljivih ‘pisama’ s džemom od jagoda

Valentinovo kuca na vrata, a ove godine obilježite ga uz zalogaje koji osvajaju i izgledom i okusom. Bilo da planirate romantični dejt ili večeru s najboljom prijateljicom solericom, red slanog i red slatkog apsolutni su imperativ. U nastavku donosimo recepte za kremasti rižoto od cikle i kozjeg sira te hrskava ‘ljubavna pisma’ punjena džemom od jagoda…

Valentinovo je dan kada se slavi ljubav, neovisno o tome jeste li u sretnoj vezi ili pak uspješno održavate status solerice. Kako god ste odlučili provesti Dan zaljubljenih, svoj plan zaokružite finom večerom u dva slijeda.

Nedostaje li vam inspiracije što pripremati, nadahnite se bojama ljubavi. Aromatični ružičasti rižoto od cikle i kozjeg sira jelo je koje uvijek podiže raspoloženje, a slatka ‘ljubavna pisma’ s džemom od jagoda idealna su za zasladiti se nakon njega.

@jjfoodservice

RIŽOTO OD CIKLE S KOZJIM SIROM

Sastojci:

200 g riže arborio
400 g cikle
2 češnja češnjaka
1 crveni luk
1 dl bijelog vina
500 ml povrtnog temeljca
žlica meda ili javorovog sirupa
50 g mekog kozjeg sira
2 žlice aceta balsamico
naribani parmezan
sol i papar

@platingsandpairings

Postupak:

Svaki komad neoguljene cikle zamotajte u aluminijsku foliju i pecite na 180°C oko 40 minuta. Gotova je kada postane potpuno mekana. Uklonite foliju s cikle i ostavite je da se malo ohladi. Ogulite je i napravite pire pomoći blendera ili štapnog miksera.

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i usitnjeni češnjak. Pirjajte dok povrće ne omekša. Ubacite rižu i pržite je oko dvije minute. Ulijte bijelo vino, začinite solju i paprom pa nastavite lagano miješati. Kuhajte rižu oko 15 minuta uz stalno miješanje, podlijevajući je temeljcem.

Kada postane al dente, umiješajte pire od cikle, med ili javorov sirup i aceto balsamico. Sve dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta. Rižoto poslužite topao s komadićima kozjeg sira. Po želji, dodajte i grančice svježe majčine dušice i salatu od rikule.

@platingsandpairings

‘LJUBAVNA PISMA’ S DŽEMOM OD JAGODA

Sastojci:

veći paket tijesta za pizzu ili lisnatog tijesta
pola šalice džema od jagoda
šaka mrvljenih pistacija (po želji)
1 jaje
žlica šećera

@abetterchoiceaus

Postupak:

Zagrijte pećnicu na temperaturu navedenu na pakiranju od tijesta. Obložite pleh papirom za pečenje. Tijesto nožićem izrežite u ‘dijamante’ pa ih prebacite na pleh. Na sredinu svakog ‘dijamanta’ stavite žličicu džema i pospite malo mljevenih pistacija.

Da biste kreirali pisamca, presavinite donji kraj prema unutra pa preko njega preklopite bočne krajeve. Gornji kraj ostavite otvoren. Namočite prst vodom i lagano pritisnite sredinu kako nadjev ne bi iscurio tijekom pečenja. Od ostatka tijesta izrežite mala srca i stavite ih na sredinu pisama.

Premažite kolačiće razmućenim jajem pa ih pospite šećerom. Pecite prema uputama na pakiranju od tijesta. Kada su gotova, ‘ljubavna pisma’, pustite da se malo ohlade. Po želji, možete ih posuti s i malo šećera u prahu.

@abetterchoiceaus

Foto: Instagram





Slični članci