Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Krumpira iz tave s porilukom i topljenim sirom teško se zasititi, jednako su ukusni samostalno i kao prilog mesu

Krumpiri su jedna od klasičnih namirnica koju gotovo svi vole. Mogu se pripremati na bezbroj načina – kao prilog ili glavno jelo. Ako volite krumpire s aromatičnim dodacima, morate probati verziju iz tave s porilukom i rastopljenim sirom…

Baš kao i ostalo povrće, krumpir obiluje važnim nutrijentima koji pridonose zdravlju organizma. Dobar je izvor željeza, kalija te vitamina C i D. Također, bogat je karotenoidima, poput beta-karotena, koji pomažu u očuvanju vida te potiču imunološki sustav.

@diyahmaya_

Krumpir je namirnica s kojom se lako možete poigrati i kreirati jednostavna, ali vrlo ukusna jela. Ako želite malo predahnuti od mesa ili mu tražite malo drugačiji prilog, isprobajte krumpire iz tave obogaćene sirom i porilukom.

RECEPT

Sastojci:

900 g malih krumpira
2 poriluka narezana na kolutove
3 režnja češnjaka
žlica biljnog ulja
2 žlice maslaca od indijskih oraščića
žličica slatke paprike u prahu
sol i papar
2 mlada luka
100 g ribanog sira
pola
vezice peršina

@patrick_rosenthal

Postupak:

Krumpir operite i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Kada je gotov, dobro ga ocijedite. U tavi zagrijte ulje, ubacite poriluk te ga pržite oko tri minute. Dodajte usitnjeni češnjak i dinstajte još minutu.

Umiješajte maslac od indijskih oraščića i 120 ml vode. Ubacite začine, pirjajte dvije minute pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće. Po potrebi dolijte još malo vode.

Skuhani krumpir dodajte u tavu i pomiješajte s preostalim sastojcima. Na vrh pospite sir, poklopite i pirjajte na laganoj vatri otprilike pet minuta kako bi se otopio. Prije posluživanja krumpire pospite usitnjenim svježim peršinom.

Foto: Instagram






Franck
hogwarts

Slični članci