Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Kremasta tjestenina s piletinom, pestom, tikvicama i kukuruzom idealna je za dane kada nemate puno vremena i ne znate što kuhati

Tjestenina je uvijek dobra ideja – pogotovo kada je učinite zvijezdom jela koje vas neće dugo zadržati u kuhinji, a obiluje hranjivim sastojcima. Ako nemate ideju za brzinski ručak, isprobajte recept za kremastu tjesteninu u pesto umaku s tikvicama, piletinom i kukuruzom…

Tjestenina je najbolje rješenje kada vam se jede nešto fino, a da je brzo gotovo. Osim klasičnih recepata, poput carbonare ili bolonjeza, ovo tradicionalno talijansko jelo možete pripremiti i u manje kaloričnoj varijanti.

@camilacoelho

S obzirom na to da se slaže s apsolutno svime, možete je kombinirati s povrćem i piletinom te obogatiti ukusnim pestom od bosiljka. Ako vam je sama pomisao na ovaj spoj okusa izmamila zazubice, recept koji donosimo u nastavku ono je što tražite.

RECEPT

Sastojci:

450 g pilećih prsa
2 žlice maslinovog ulja
ž
ličica soli
½ žličice papra
2 tikvice
450 g
tjestenine
2 šalice pesta
šalica kukuruza iz konzerve
n
aribani parmezan

@farmflavor

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 220°C. U zdjeli pomiješajte piletinu sa žlicom ulja, pola žličice soli i četvrtinom žličice papra. U zasebnoj posudi pomiješajte narezane tikvice s preostalom žlicom ulja, solju i paprom.

Piletinu i komade tikvice stavite na lim obložen papirom za pečenje, ali pazite da je svaka namirnica na svojoj strani. Pecite 10-12 minuta, odnosno dok meso ne porumeni. Ostavite sa strane da se ohladi. 

@one.milk_

Ohlađeno meso narežite na kockice. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite je. Zagrijte ulje na tavi, kukuruz i pesto i kuhajte dok se ne sjedine.

Dodajte meso i tjesteninu pa dobro promiješajte. Pustite da se kuha oko pet minuta kako bi se svi sastojci povezali. Izvadite jelo na tanjur i pospite ga ribanim parmezanom.

Foto: Instagram





Slični članci