Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Kremasta juha od lazanja istog je okusa kao i originalna verzija ovog talijanskog jela, može stajati hladnjaku i do četiri dana

Za vrijeme hladnih dana jela na žlicu neizostavan su dio jelovnika. Ako žudite za nečim okrepljujućim, aromatičnim i punim šarenih sastojaka, imamo ideju koja će oduševiti i velike i male. Riječ je o lazanjama u obliku kremaste juhe koju možete brzinski pripremiti i čuvati u hladnjaku i do četiri dana…

Lazanje kombiniraju bogate slojeve mesa, kremastog bešamel umaka i savršeno pečenu tjesteninu koja se topi u ustima. Svestrane su i savršene za obiteljske obroke, blagdanske prigode ili jednostavno za uživanje u dobroj hrani nakon napornog dana.

Ipak, ovo jelo zahtijeva vrijeme i malo truda pa ga mnogi nemaju naviku praviti često. Ako žudite za okusom ovog talijanskog klasika, postoji manje komplicirana verzija koja može dostojno zamijeniti njegovo originalno ruho.

@rosiepizzabar

Riječ je o kremastoj juhi od lazanja koja sadrži gotovo sve namirnice kao i prave lazanje. Kuha se puno kraće, a možete je napraviti i u većoj količini te se tako riješiti brige oko ručka za narednih nekoliko dana. Isprobajte recept koji donosimo u nastavku!

RECEPT

Sastojci:

450 g mljevene govedine
sitno nasjeckani luk
4-5 protisnutih režnjeva češnjaka
po pola žličice soli, češnjaka u prahu, origana i mljevene crvene paprike
1/4 žličice papra
700 ml umaka od rajčice
950 ml pilećeg temeljca ili vode
8 listova lazanja, sirovih i razlomljenih na manje komade
240 ml vrhnja za kuhanje
50 g naribane mozzarelle
50 g naribanog parmezana ili ricotte (po želji)

@gimmedelicious

Postupak:

U zagrijan lonac ili dublju tavu dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk, protisnuti češnjak i začine. Pirjajte 4-5 minuta, dok meso ne poprimi smeđu boju i ne bude potpuno pečeno.

Umiješajte umak od rajčice i nastavite pirjati još 2-3 minute. Ulijte temeljac ili vodu i pustite da zavrije. Dodajte razlomljene listove lazanja i smanjite vatru. Ostavite da lagano kuha 10-ak minuta dok tjestenina ne omekša.

Umiješajte vrhnje za kuhanje, mozzarellu i parmezan i kuhajte dok se sir ne otopi, zatim uklonite s vatre. Poslužite toplo i po želji dodajte malo ricotte ili parmezana na vrh.

Foto: Instagram






Franck
hogwarts

Slični članci