Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jeste li ikada probali ‘biramisu’? Riječ je o bezvremenskom talijanskom desertu s tajnim sastojkom koji mu daje posve novu dimenziju

Gotovo da nema osobe koja barem jednom nije jela tiramisu, no malo je onih koji su čuli za njegovu drugačiju verziju – ‘biramisu’. Ova varijanta tradicionalne talijanske slastice razlikuje se od originala u jednom sastojku koji mu daje malo drugačiji i naprosto fenomenalan okus.

Umjesto u kavu, piškote se namaču u pivo, poput vrhunskog Stella Artois piva. U nastavku donosimo recept za kolač u čaši koji će vas oboriti s nogu…

@chloecleroux

Odlučite li se pripremati ovu brzu i jednostavnu slasticu, Stella Artois premium pivo bit će vaš saveznik za savršen rezultat. Tradicija proizvodnje vrhunskog piva seže od daleke 1366. godine, a recept kvalitete i danas se čuva u domicilnom Leuvenu.

‘Biramisu’ je fantastično rješenje kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena satima boraviti u kuhinji. Još jedna prednost ovog kolača je što se radi u čaši i ne zahtijeva nikakve slastičarske vještine. Recept potražite u nastavku.

Stella Artois

RECEPT

Sastojci:

12 piškota
5 žlica šećera
5 žlica vrhnja za šlag
pola šalice mascarponea
2/3 šalice Stella Artois piva
malo kakaa za dekoraciju

Postupak:

U posudi pomiješajte šećer i mascarpone sir. Umutite vrhnje za šlag da postane čvrsto. Prethodno dobivenu smjesu prekrijte pripremljenim šlagom.

U posebnu zdjelicu ulijte Stella Artois pivo pa kratko umočite piškote. Dovoljno je umočiti ih na dvije sekunde sa svake strane kako ne bi previše omekšale i raspale se.

@chloecleroux

Piškote razlomite na komade i poslažite u jednom sloju na dno veće i šire čaše. Na njih stavite žlicu i pola kreme od mascarpone sira, pospite malo kakaa i poslažite još piškota.

Ponavljajte postupak dok ne dođete do vrha čaše i potom sve ukrasite s još malo kakaa. ‘Biramisu’ ostavite da se ohladi u hladnjaku barem 12 sati prije posluživanja.

Foto: Instagram / Ivona Grepo





Slični članci