Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jeste li ikada kušali pandesal? Mekani, sočni i pufasti filipinski kruščići tope se u ustima, a peku se samo 15 minuta

Malo tko može odoljeti zovu pufastih i mekanih peciva koja se tope u ustima. Ako se pronalazite u ovom opisu, pandesal je delicija koju morate probati. Riječ je o filipinskim kruščićima čija priprema traje oko dva sata, a samo pečenje manje od 15 minuta. U nastavku donosimo recept koji ne zahtijeva puno truda ni posebne kulinarske vještine…

Pandesal je klasično filipinsko pecivo koje se u ovoj azijskoj zemlji obično jede za doručak ili kao međuobrok. Peciva imaju mekanu unutrašnjost te ih karakterizira lagana tekstura i slatkasti okus.

Ovi kruščići često se koriste za pripremu sendviča, no jednako se dobro slažu i sa slanim i sa slatkim nadjevima. Kada vas uhvati želja za slatkim, pandesal možete namazati ukusnim džemom ili čokoladnim namazom i svom nepcu priuštiti pravu malu rapsodiju okusa.

@makeitdough

Ako vas je već zaintrigiralo ovo jelo, pronašli smo jednostavan recept koji će uspjeti čak i početnicima. Tijest možete pripremiti unaprijed i zamrznuti pa će u tom slučaju peciva biti gotova u svega 15 minuta.

RECEPT

Sastojci:

400 grama brašna
250 ml toplog mlijeka
40 grama svježih krušnih mrvica
4 žlice šećera
2 žlice rastopljenog maslaca
1,5 žlica instant suhog kvasca
1 jaje
½ čajne žličice soli

@stillsundayco

Postupak:

Pomiješajte brašno, šećer i sol u zdjeli. Dodajte toplo mlijeko, jaje i rastopljeni maslac. Miješajte dok ne povežete sastojke. Dodajte instant suhi kvasac u smjesu pa izradite tijesto. Mijesite oko šest do osam minuta dok ne dobijete glatku kuglu.

Stavite tijesto u lagano namašćenu zdjelu, pokrijte s krpom i pustite da mu se udvostruči volumen. ‘Udarite’ tijesto da splasne i podijelite na dva jednaka dijela.

@stillsundayco

Svaki dio razvaljate na duguljasti oblik te podijelite na šest jednakih dijelova. Od svakog dijela oblikujte pecivo pa ih uvaljajte u svježe krušne mrvice i stavite na lim za pečene.

Pustite da se ‘dižu’ na toplom mjestu dok im se ne udvostruči volumen. Stavite peći peciva u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C oko 13 do 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

@sinfulorganiccook

Foto: Instagram





Slični članci