Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jesenski kuglof s jabukama i cimetom neodoljivi je kolač koji se može jesti kao desert ili za doručak, a osvaja i mirisom i okusom

Iako se jabuke mogu kupiti tijekom cijele godine, mnogi će se složiti da su ipak najslađe one jesenske. Na tržnice u supermarkete već su domaće jabuke koje mogu poslužiti kao idealna baza za pripremu raznih jednostavnih, ali fenomenalnih slastica. U nastavku donosimo recept za fenomenalan kuglof s cimetom i jabukama od kojeg će vaša kuhinja mirisati božanstveno satima…

Jesen je već u svom punom jeku, a sezona jabuka mnogima je najdraži dio ovog godišnjeg doba. Superzdrava voćka neizostavan je dio prehrane, jer obiluje vitaminima i mineralima te se može jesti na mali milijun načina.

Jabuka pozitivno utječe na zdravlje krvožilnog sustava, jer smanjuje rizik od stvaranja ugrušaka i moždanog udara. Za to su uvelike zaslužni katehin i epikatehin koji se u jabukama, za razliku od zelenog čaja, nalaze u lako iskoristivom obliku.

@frames_of_sugar

Dakako, tu pozitivan učinak jabuka na čovjeka ne završava. Ovo voće koristi zdravlju i funkciji dišnog sustava, smanjuje rizik za pojavu astme i bronhijalnu osjetljivost te je odličan saveznik za gubljenje kilograma viška.

Jedan od omiljenih načina korištenja jabuka u kuhinji je izrada finih slastica kojima ne mogu odoljeti ni mali ni veliki. Pronašli smo jednostavan recept za ukusni kolač s jabukama i cimetom koji oduševljava i mirisom i okusom.

@sweetgula

RECEPT

Sastojci:

3 jaja
50 g maslaca ili margarina
150 g šećera
180 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 dl vode
korica jednog limuna
3 jabuke
2 žličice cimeta
2 šake sjeckanih oraha

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite kalup za kuglof kako se kolač ne bi zalijepio. Jabuke ogulite i narežite na tanke kriške pa ih pomiješajte s cimetom i orasima. Od ukupne količine sećera odvojite 50 grama te ga dodajte jabukama.

Jaja lagano umutite sa 100 grama šećera dok ne dobijete gotovo skroz bijelu masu, trebat će vam otprilike pet minuta. Potom im dodajte istopljen i ohlađeni maslac te vodu. Brašno prosijte i pomiješajte s praškom za pecivo i limunovom koricom.

Suhe sastojke umiješajte u smjesu s jajima i kratko promiješajte da se sve lijepo sjedini. Naposljetku, ubacite mješavinu jabuka, sve izlijte u kalup, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Prije posluživanja, kolač pospite šećerom u prahu i cimetom.

@sweetgula

Foto: Instagram





Slični članci