Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jedu vam se šparoge? Isprobajte ih u kombinaciji s pirom, graškom, burratom i aromatičnim umakom od meda i senfa

Stigla je sezona šparoga, ukusnog povrća punog vitamina. Ako nemate ideje kako ih pripremiti, u nastavku donosimo jednostavan i brz recept u kojem se spajaju s pirom, graškom, burratom i finim dresingom od senfa i meda…

‘Carsko povrće’, kako ih ponekad nazivaju, šparoge su dobile nadimak zahvaljujući popularnosti koju su stekle još u rimsko doba, kada su podanici odlazili u berbu šparoga za careve. Danas su poznate kao jedne od najzdravijih namirnica svijeta i prava kulinarska delikatesa.

Zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti i siromašnog kalorijskog sastava, ova namirnica izvrsna je baza za pripremu laganih, zdravih jela tijekom proljeća i ljeta dok im traje sezona.

@cagrownofficial

Jedna šalica šparoga ima samo 43 kalorije – idealan su odabir ako želite reducirati prehranu i pripaziti na kilažu. Ovo povrće može se pripremati na razne načine, a posebno je ukusno u kombinaciji s burratom, graškom i aromatičnim dresingom.

RECEPT

Sastojci:

100 grama pira
10-12 zelenih šparoga
150 grama graška
kuglica burrate

Dresing:

2 žlice maslinovog ulja
žlica bijelog balzamičnog ili jabučnog octa
žličica meda
žličica senfa (najbolje od cijelog zrna)
sol i papar
s
vježi kopar ili menta

@forksnroses

Postupak:

Skuhajte pir prema uputama na pakiranju. Šparoge operite i odrežite im krajeve. Kuhajte ih u kipućoj vodi s graškom oko sedam minuta. Ako ne želite da salata bude topla, isperite skuhano povrće pod mlazom hladne vode.

U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje s octom, medom i senfom. U dublji tanjur istresite grašak. Na vrh dodajte šparoge i kuglicu burrate. Sve prelijte ranije pripremljenim dresingom od meda i senfa te začinite solju, paprom i koprom.

Foto: Instagram





Slični članci