Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jednostavne i ukusne čokoladne kocke sa sočnim trešnjama prizivaju ljeto, i gotove su u tren oka…

Ljeto se bliži, a sezona trešanja već je tu. Male slatke voćkice, kojima je teško odoljeti, idealne su za pripremu raznih slastica, osobito onih s čokoladom. Prije nego li počnete pripremati liniju za vruće dane na plaži, dopustite si još malo ‘zgriješiti’ i počastiti se ukusnim desertom koji ne zahtijeva puno truda. U nastavku potražite recept za sočne čokoladne kocke s trešnjama…

Trešnje su pravi dragulji prirode i ukusna poslastica koja najavljuje dolazak vrućih ljetnih dana. U njima se uživalo još u kameno doba, a rimski su vojnici uvijek nosili trešnje sa sobom na svojim osvajanjima.

Trešnje, poput drugog voća, obiluju antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja. Svoju tamno crvenu boju trešnje duguju antocijaninima, antioksidansima snažnih protuupalnih svojstava.

@lovefreshcherries

Osim što je zdrava i fina, ova voćka odlična je baza za izradu mnogih slastica, stoga ovog vikenda isprobajte čokoladne kocke s trešnjama koje neće odbiti ni oni na dijeti.

RECEPT:

Za biskvit:

4 jaja

120 ml mlijeka

120 ml ulja

1 žlica arome vanilije

prstohvat soli

200 g šećera

180 g glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

3 žlice kakaa u prahu

300 g očišćenih trešanja

Za preljev:

100 ml slatkog vrhnja

100 ml mlijeka

100 g čokolade za kuhanje

Postupak:

U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte ulje, mlijeko i aromu vanilije. Dodajte suhe sastojke pa sve lagano izmiksajte.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×30 cm) pa ravnomjerno rasporedite očišćene trešnje. Kolač pecite 25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Slatko vrhnje i mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Vrući čokoladni preljev prelijte preko vrućeg kolača pa ostavite da se upije. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

@cookingpleasure

Foto: Instagram





Slični članci