Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Janjeći kotleti s pestom od pistacija i feta sirom zdrav su i ukusan ručak koji ne zahtijeva puno vremena ni posebne kulinarske vještine

Janjetina je mnogima omiljena vrsta mesa. Osim što je krasi neodoljiv okus, bogata je prijeko potrebnim nutrijentima u optimalnim količinama. Ova gastronomska poslastica ne pada teško na probavu i može se pripremiti na mali milijun načina, a sigurno će vas oduševiti janjeći kotleti s pestom od pistacija i feta sirom koji ne zahtijevaju posebne kulinarske vještine…

Janjetina spada među najukusnije i najbolje vrste mesa. Meso je po okusu vrlo slično jaretini. Sadrži lako probavljive proteine, koji ne opterećuju naš metabolizam.

 
 

Zbog niskog sadržaja vezivnog tkiva proteini u janjećem mesu lakše su probavljivi i upravo zbog toga imaju prednost pred proteinima iz teletine i piletine.

@reneecomet

Janjetina sadrži sve vitamine i minerale u optimalnim količinama te je lakše probavljiva od govedine i ovčetine.  S obzirom na sastav i karakteristike mesa, preporučuje se bolesnicima koji imaju problema s kolesterolom, srčanim bolesnicima, osobama s lošom krvnom slikom, ali i kao prva vrsta mesa koje se uvodi u jelovnik devetomjesečnih beba.

  Advertisement
  Advertisement
@evakosmasflores

Ako su vam je pomisao na ovo ukusno i zdravo meso izmamila zazubice, počastite se sočnim janjećim kotletima u kombinaciji s pestom od pistacija i feta sirom koji vas neće dugo zadržati u kuhinji.

 

RECEPT

Sastojci:

2 x 500 g janjećih kotleta u komadu
30 g svježeg špinata
60 g pistacije bez ljuske
35 g sira Grana Padano
korica limuna
150 ml maslinovog ulja
sol i papar
70 g feta sira
šaka maslina

@evakosmasflores

Postupak:

Kotlete posolite i popaprite pa popržite na žlici ulja oko pet minuta. Pecite kotlete na 140 °C oko 15 minuta, a za to vrijeme napravite pesto od pistacija.

Očišćene pistacije, špinat (umjesto kojeg možete koristiti i svježi bosiljak), naribanu  koricu limuna, soli po želji te parmezan stavite u multipraktik. Ovisno o željenoj teksturi pesta, dodajte više ili manje maslinovog ulja, idealno bi bilo oko 150 mililitara.

Kada je meso gotovo, pustite da ga da odstoji dvije minute na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Na tanjur stavite nekoliko žlica pesta od pistacija, dodajte razrezano meso, grubo namrvljeni feta sir i masline te po želji začinite svježim peršinom i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Dobar tek!

Foto: Instagram

Slični članci