Make your day different

Logo Cover

RECEPT: I palačinka može biti posebno jelo – isprobajte slanu verziju s porilukom, slaninom i vrhnjem koja još dugo ostaje na nepcu

Poriluk je jedna od najzapostavljenijih namirnica. Iako svoje mjesto najčešće dobiva u varivima i raznovrsnim pitama, ovo povrće s lakoćom se može ukomponirati u bilo što – čak i palačinke. Pronašli smo recept za slanu varijantu popularnog jela s povrćem, slaninom i vrhnjem…

Poriluk nam je dostupan tijekom cijele godine, a može se iskoristiti na bezbroj kreativnih načina. Sjajan je izvor mangana, vitamina C i B te željeza koje je našem tijelu prijeko potrebno. Osim što je bogat antioksidansima, pomaže i u regulaciji šećera u krvi.

@patrick_rosenthal

Zbog blagog okusa, jednostavno ga je uključiti svakodnevni u jelovnik. Ako ne znate što pripremati za jelo kada vam se žuri, slana palačinka s porilukom, slaninom i vrhnjem rješenje je u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj.

RECEPT

Sastojci:

4 jaja
400 ml mlijeka
220 g brašna
poriluk izrezan na tanke kolutove
100 g slanine narezane na kockice
2 žlice ulja
4 žličice maslaca
sol i papar
400 g kiselog vrhnja
pola
žličice sušene mješavine začin
sjeckani svježi peršin

@marissamakes__

Postupak:

Pomiješajte jaja, mlijeko, brašno i prstohvat soli. Ostavite smjesu da odstoji oko 20 minuta. U međuvremenu u manjoj tavi zagrijte ulje i popržite kockice slanine. Umiješajte kolutiće poriluka i mješavinu sušenog povrća. Pirjajte uz miješanje oko pet minuta.

U zasebnoj posudici pomiješajte kiselo vrhnje s malo papra i peršina. U tavi zagrijte žlicu maslaca i dodajte četvrinu tijesta za palačinke. Pecite dok ne porumeni s obje strane.

Od preostalog maslaca i tijesta ispecite još tri palačinke. Posložite ih na tanjur i na njih rasporedite malo slanine s porilukom. Dodajte kiselo vrhnje pa još malo smjese slanine i poriluka. Pospite preostali peršin na vrh i poslužite.

Foto: Instagram





Slični članci