Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Hrskave ‘ružice’ s pistacijama i narančom fantastičan su desert koji uspijeva svaki put, a ne zahtijeva puno truda ni vremena

Tijekom vrućih mjeseci malo tko ima volje satima boraviti u kuhinji i pripremati komplicirane slastice. Ako vam se jede kolač, a da je jednostavan za pripremu i ne stvara puno nereda, hrskave ‘ružice’ s pistacijama i narančom ono su što tražite. Recept i video s uputama donosimo u nastavku…

Kore za pite i savijače jedna su od namirnica koje uvijek vrijedi imati u hladnjaku. Osim za navedena jela, ovo tijesto može se upotrijebiti za pripremu raznih drugih slastica koje ne zahtijevaju posebne kulinarske vještine.

Jedan od ovakvih deserata su i hrskave ‘ružice’ s mrvljenim pistacijama prelivene božanstvenom kremom od naranče. Ako su vam već narasle zazubice od samog opisa, pogledajte video na dnu članka te se bacite na izradu kolača.

@swarnika_

RECEPT

Sastojci:

paket listova za pite i savijače
2 jaja
šalica mlijeka
šalica šećera
šalica otopljenog maslaca (2 štapića)
žlica ekstrakta vanilije
mljevene pistacije

Za sirup:

šalica šećera
pola
šalice svježe iscijeđenog soka naranče
2 žlice maslaca

@swarnika_

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za pečenje i odložite ga sa strane. Za jednu rolicu koristite dvije kore. Stavite ih jednu na drugu i preklapate po dužini kao da radite harmoniku od papira. Kada dođete do kraja, zarolajte ih u oblik ruže.

Dobivenu ružicu stavite u namašćeni kalup i ponavljajte postupak ne potrošite sve kore. Kada je kalup popunjen, ubacite ga u pećnicu na 10 minuta.

U lončiću otopite maslac, prelijte ga preko pečenih kora pa ih vratite u pećnicu na još 10 minuta. U drugoj posudi umutite jaja, šalicu šećera, mlijeko i ekstrakt vanilije. Miksajte dok se šećer ne otopi.

@swarnika_

Zapečene ružice prelijte pripremljenom kremom pa sve vratite u pećnicu još 30-40 minuta kako bi se krema zgusnula, a tijesto poprimilo zlaćanu boju i hrskavost.

Dok se kolač peče, napravite sirup. Na laganoj vatri kuhajte šalicu šećera i pola šalice soka od naranče. Pustite da se krčka 5-10 minuta kako bi dobio na gustoći.

Uklonite lončić s vatre pa dodajte dvije žlice maslaca. Kada je kolač gotov, odmah ga prelijte sirupom i pospite mljevenim pistacijama. Količinu pistacija odredite po ukusu.

Pogledajte VIDEO:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Swarnika Prakash (@swarnika_)

Foto: Instagram





Slični članci