Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Hobotnica na salatu s grahom aromatično je i lagano jelo kao stvoreno za toplije dane, a za njenu izradu ne morate biti vješti u kuhinji

Salate su idealno rješenje za brzi ručak tijekom ljetnih vrućina. Jedna od najboljih namirnica za pripremu ovog jela je hobotnica, koja obiluje važnim hranjivim sastojcima te se sjajno slaže s raznim povrćem koje nipošto ne biste trebali izostaviti s jelovnika. Ako vam ova kombinacija zvuči primamljivo, u nastavku donosimo recept za salatu od hobotnice i graha za prste polizati…

Kalorijski iznimno siromašna, hobotnica je savršena za svakoga tko pazi na figuru. Isto tako, bogata je proteinima pa se preporučuje svima koji se bave nekom vrstom sporta.

Najčešće se jedu samo krakovi, ali mogu se jesti i cijele, primjerice male hobotnice. Odličan su izvor vitamina B skupine, posebice vitamina B12, a dobar su izvor omega-3 masnih kiselina, selena, željeza, bakra, fosfora, cinka i kalija.

@thecookinyou

Iako je mnogi najviše vole pripremati pod pekom, hobotnica je idealna namirnica za ukusnu, laganu i nutritivno bogatu salatu, posebice ako se spoji s bijelim grahom i drugim zdravim povrćem. Recept donosimo u nastavku.

RECEPT

 

Sastojci:

500 g bijelog graha
1 hobotnica
1 veliki ljubičasti luk
3 rajčice
žlica kapara
manji žuti luk
svježi peršin
maslinovo ulje
jabučni ocat
aceto balsamico
sol i papar

@thecookinyou

Postupak:

Prvo skuhajte hobotnicu i narežite je na komadiće. Ako imate svježi grah, također ga skuhajte, dok je konzervirani potrebno samo isprati pod mlazom vode. Pomiješajte nasjeckanu hobotnicu i grah.

Dodajte im sitno narezan ljubičasti i žuti luk pa ubacite i rajčicu narezanu na komadiće. Salatu začinite solju, paprom, maslinovim uljem i jabučnim octom. Naposljetku, dodajte natrgani svježi peršin te ohladite u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.

@thecookinyou

Foto: Instagram

Slični članci