Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Džem od šljiva i krušaka s đumbirom gotov je u tren oka, a na prvo kušanje postat će vaš omiljeni doručak

Stigla je sezona šljiva, zdrave voćke koja se može pripremati na mali milijun načina. Ususret jeseni ni jedna smočnica nije potpuna bez ukusnog džema koji s lakoćom možete napraviti sami, umjesto da tražite onaj savršen na policama dućana. Šljiva se odlično slaže s kruškama, još jednom voćkom zbog koje volimo kasno ljeto, a u kombinaciji s đumbirom osvojit će i sladokusce najistančanijeg ukusa…

Ako ste veliki ljubitelj šljiva i krušaka, šteta bi bilo uživati u njima samo dok im traje sezona. Kako biste što dulje mogli jesti svoje omiljene voćke, iskoristite ih za izradu slasnog džema koji može potrajati sve do zimskih mjeseci.

Džemovi i marmelade tradicionalan su doručak, a mogu poslužiti i kao odlična baza za pripremu kolača i drugih ukusnih slastica.

@maridol777

Šljive su u narodu najpoznatije kao lijek za regulaciju probave, no njihove su zdravstvene prednosti višestruke jer u sebi kriju mnoštvo vitamina i minerala kao što su C, B, E i K vitamini, kalij, fosfor i željezo.

Spojite li ih sa sočnim i superzdravim kruškama, organizmu ćete podariti prijeko potrebne nutrijente, a kao točka na ‘i’ dolazi đumbir koji podiže okus i čini čuda za zdravlje.

@maridol777

Ako vas je ova kombinacija privukla, isprobajte je u obliku brzog i finog džema s kojim ćete poželjeti započeti svaki dan.

RECEPT

Sastojci:

  • 1 kg šljiva
  • 4 srednje velike kruške
  • sok 1 limuna
  • 1 žlica naribanog svježeg đumbira ili 1 žličica suhog
  • 400 g šećera
  • 1 paketić sredstva za pripremu džema

Postupak:

Šljive očistite od koštica i narežite na manje komade. Kruške očistite i narežite na kockice te odmah prelijte limunovim sokom. Voće stavite u velik lonac te pospite đumbirom.

Dio šećera pomiješajte sa sredstvom za pripremu džema (prema uputi na pakiranju) te ga dodajte voću. Promiješajte i stavite na srednje jaku vatru.

@maridol777

Kad zakipi, postupno uspite ostatak šećera te, neprestano miješajući, kuhajte dok se šećer ne rastopi, a smjesa ponovno zakipi.

Tada kuhajte još 3 minute. Po potrebi skinite pjenu. Još vruće ulijte u vruće sterilizirane staklenke, zatvorite i ostavite da se ohladi.

Foto: Instagram





Slični članci