Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Cvjetovi tikvice punjeni sirom, paprikom i slaninom delicija su koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a gotovi su u tren oka

Tikvice su jedna od namirnica koju mnogi redovito koriste u svojoj kuhinji. Osim ploda, i njihovi cvjetovi vrlo su hranjivi i ukusni. Ako još niste probali ovu deliciju, u nastavku donosimo jednostavan i brz recept za pečene cvjetove od tikvice sa sirom, paprikama i slaninom…

Cvijet tikvice krhak je zvončić koji naviješta plod i odavno je dio talijanske kuhinje. Možete ga pronaći na tržnicama u sezoni ovog povrća koja se proteže od svibnja do rujna.

Poput tikvica u koje s vremenom izrastu, njezini cvjetovi odličan su izvor vitamina C, kalija i folata. Najčešće se jedu svježi u salatama, no mnogi će se složiti da su najbolji prženi ili pečeni – osobito kada su punjeni.

@bakingmydays

Žudite li isprobati ovu namirnicu, obogatite je aromatičnim punjenjem na bazi sira. Pronašli smo recept za pečene punjene cvjetove tikvice s kremom od ricotte, ukiseljenih crvenih paprika i slanine koji će vam oduzeti manje od pola sata vremena.

RECEPT

Sastojci:

24 cvijeta tikvice
8 kriški slanine
pola žličice mljevene crvene paprike
420 g svježe ricotte (1 i pol šalica)
sol

2/3 šalice ukiseljene crvene paprike
85 g krem sira

@flavors_of_firuli

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite pleh papirom za pečenje. U sjeckalici ili blenderu ispasirajte ricottu i krem sir. Dodajte ocijeđenu ukiseljenu i mljevenu crvenu papriku. Blendajte dok se sve ne sjedini.

Prebacite u posudu, posolite i ubacite pancetu nasjeckanu na manje komade. Lagano otvorite cvjetove i napunite ih kremom od sira. Dovoljno je 1-2 žličice po cvijetu, ovisno o njegovoj veličini.

Lagano spojite latice s nadjevom i poslažite cvjetove na lim. Zalijte s nekoliko kapi maslinovog ulja i pecite 15-20 minuta, to jest dok cvjetovi ne poprime zlaćanu boju. Poslužite s kriškama prepečenog kruha.

@violaminerva

Foto: Instagram





Slični članci