Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Cobbler s breskvama slatki je klasik gotov u svega pola sata, a posebno je ukusan u kombinaciji sa sladoledom od vanilije

Breskve se još uvijek mogu kupiti na tržnicama i u većini supermarketa. Ova moćna voćka obiluje brojnim važnim vitaminima i mineralima te može poslužiti kao baza pripremu fantastičnih slastica. Ako ih još niste probali u obliku sočnog cobblera, sada je pravo vrijeme da to učinite…

Sočna i ukusna breskva odličan je izvor mnogih važnih nutrijenata. Zahvaljujući snažnim antioksidansima – vitaminima C i E, ovo voće može biti od velike koristi u održavanju zdravlja cijelog organizma.

Antioksidansi štite stanice od negativnog djelovanja slobodnih radikala i sprječavaju brojne zdravstvene probleme. Također, vitamin C pomaže u borbi protiv alergija, virusnih i baterijskih infekcija te bolesti dišnih puteva.

@lucrecia_quesada_

Zahvaljujući vitaminu B2, plodovi breskve su odličan saveznik dobrog vida te lijepe i zdrave kože. Zbog svih navedenih svojstava, posebno ih se preporučuje konzumirati ljeti. Ako ih imate kod kuće, upotrijebite ih za pripremu sočnog i aromatičnog cobblera.

Ovaj pomalo neuredni desert osmislili su najraniji američki doseljenici koji su, po uzoru na tradicionalni britanski puding, htjeli novom podneblju prilagoditi okuse svoga doma. Recept donosimo u nastavku.

@marissamakes__

RECEPT

Za voćni nadjev:

8 svježih breskvi
50 g smeđeg šećera
50 g bijelog šećera
žlica cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
žlica ekstrakta vanilije
30 g kukuruznog škroba

Za tijesto:

120 g brašna
100 g bijelog šećera
žlica cimeta
prstohvat
soli
žličica praška za pecivo
115 g maslaca (hladnog i narezanog na kockice)
60 ml vode

Za preljev:

4 žlice šećera
žlica cimeta

@marissamakes__

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 220°C. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za voćni dio i ostavite ih da odstoje dok pripremate tijesto. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke i miješajte dok se potpuno ne sjedine.

Dodajte kockice maslaca pa ih prstima gnječite sa suhim sastojcima dok ne dobijete teksturu koja podsjeća na grubi pijesak. Gumenom špatulom umiješajte vodu i dobro sjedinite.

Žlicom prebacite voćni dio u duboki kalup za pitu. Potom dodajte žlicu po žlicu tijesta na vrh breskvi. Za preljev pomiješajte šećer i cimet. Zalijte ga preko ostalih sastojaka pomoću žlice i sve pecite oko 30 minuta. Po želji, poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Foto: Instagram





Slični članci