Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Cobbler je brzinski desert koji malo kome može dosaditi, posebno je ukusan u proljetnoj varijanti od jagoda i jabuka

Stigla je sezona jagoda, slatkog proljetnog voća koje se može upotrijebiti za izradu raznih slatkih i slanih jela. Ako žudite za kolačem koji vas neće dugo zadržati u kuhinji, cobbler je najbolje rješenje. Isprobajte verziju od jagoda i jabuka koja uspijeva svaki put…

Jagode uživaju status mnogima omiljenog voća, posebice kada je riječ o pripremi slastica. Slažu se s gotovo svime, što ih čini idealnom bazom za izradu jednostavnih deserata – poput neodoljivog cobblera.

@storyonaplate_kristinasmodila

Pomalo neuredno jelo osmislili su najraniji američki doseljenici koji su, po uzoru na tradicionalni britanski puding, htjeli novom podneblju prilagoditi okuse svoga doma. U nastavku potražite recept za cobbler od jagoda i jabuka.

RECEPT

Sastojci:

450 g jagoda
3 žlice kukuruznog škroba
200 g šećera
110 g maslaca
2 jabuke Granny Smith (oguljene, očišćene i narezane na kriške)
190 g brašna
2 žličice praška za pecivo
200 ml vrhnja za šlag
žličica ekstrakta vanilije

@thebakefeed

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U loncu ili tavi od lijevanog željeza pomiješajte jagode, kukuruzni škrob i 100 grama šećera. Kuhajte tri-četiri minute na srednje jakoj vatri, to jest dok se sastojci ne zgusnu dobiju mjehuriće. Uklonite s vatre pa umiješajte 55 grama maslaca i jabuke.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i preostalih 100 grama šećera. Preostalih 55 grama maslaca narežite na kockice i umiješajte u suhe sastojke kako biste dobili mrvičastu smjesu. Postupno dodajte vrhnje i vaniliju. Miješajte samo dok se suhi sastojci ne ovlaže.

Prelijte voćnu smjesu u vatrostalnu posudu. Pripremljeno tijesto podijelite na pet jednakih dijelova i stavite na vrh voćnog nadjeva. Pecite oko 25 minuta, odnosno dok tijesto ne porumeni. Pričekajte da se malo ohladi i poslužite. Po želji, dodajte kuglicu sladoleda od vanilije.

Foto: Instagram





Slični članci