Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Cheesecake od lisnatog tijesta s jagodama unijet će okuse proljeća u vašu kuhinju, a ne zahtijeva puno vremena ni truda

Jagode su jedan od najslađih proljetnih plodova. Osvježavajuća su užina same za sebe i savršena baza za izradu raznovrsnih slastica. Ako vam se jede voćni kolač, a ne da vam se dugo stajati u kuhinji, cheesecake od lisnatog tijesta desert je koji morate probati…

Prve jagode polako pristižu na tržnice i u supermarkete. Riječ je o voćki koju nipošto ne biste trebali izostaviti sa svog jelovnika zbog finog okusa, ali i brojnih nutrijenata kojima obiluje.

Osim je ukusna, ova namirnica može spriječiti i nastanak raznih bolesti. Jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala povezanih s preranim starenjem i oboljenjima.

@9vaga_food9

Žudite li za voćnim desertom koji ne zahtijeva puno truda, imamo idealan recept. Isprobajte osvježavajući cheesecake s jagodama od lisnatog tijesta koji osvaja i izgledom i okusom.

RECEPT

Sastojci:

paket svježeg lisnatog tijesta
375 g krem ​​sira
150 g šećera u prahu
žličica ekstrakta vanilije
5 jaja
300 ml vrhnja
pakiranje praška za puding od vanilije
400 g jagoda narezanih na četvrtine
šećer u prahu za posipanje

@patrick_rosenthal

Postupak:

Obložite kalup papirom za pečenje i malo ga namastite. Zagrijte pećnicu na 180°C (gornji i donji grijač). Razmotajte lisnato tijesto, oblikujte ga prema kalupu s uzdignutim rubom oko pet centimetara. 

Pomiješajte krem ​​sir, šećer u prahu, vaniliju i prašak za puding. Postupno umiješajte jaja. Dodajte vrhnje i polovinu količine jagoda. Ulijte smjesu u kalup i pecite na rešetki 30 minuta.

Potom dodajte preostale jagode i pecite još 25 minuta. Pustite da se ohladi u kalupu najmanje četiri sata kako bi tijesto bilo hrskavo. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Foto: Instagram





Slični članci