Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Caprese torta s tajnim sastojkom savršena je brzinska slastica za sve ljubitelje čokolade, a mogu je jesti i pobornici bezglutenske prehrane

Malo koji ljubitelj slatkog može odoljeti zovu finih čokoladnih kolača. Da bi desert bio ukusan, ne mora uvijek biti kompliciran ni skupocjen za izradu, a to najbolje potvrđuje i talijanska torta Caprese koja uživa status slastičarskog klasika. U nastavku donosimo recept za ovu slasticu upotpunjen tajnim sastojkom – konjakom…

Ako ste u potrazi za kolačem koji vas neće dugo zadržati u kuhinji, a obara s nogu i okusom i teksturom, talijanska Caprese torta ispunit će sve vaše želje. Puna je aroma i topi se u ustima pa nema sumnje da će odmah planuti sa stola.

@marissamakes__

Osim što je jednostavna za izradu, ova slastica pogodna je i za pobornike bezglutenske prehrane jer se priprema bez brašna. Glavne zvijezde tradicionalnog talijanskog deserta su čokolada i bademi, a možete ga obogatiti i omiljenim voćem te mu dati dodatnu dozu svježine.

RECEPT

Sastojci:

150 g čokolade za kuhanje
200 g grubo sjeckanih badema
4 jaja
130 g maslaca
150 g šećera u prahu
žlica konjaka
ekstrakt vanilije
kakao za posipanje

@inesananasehortela

Postupak:

Namastite kalup promjera 20 centimetara i zagrijte pećnicu na 170°C. Otopite maslac i čokoladu na pari pa ih ostavite da se ohlade. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutite sa 75 grama šećera tako da dobijete čvrsti snijeg.

Drugu polovicu šećera u prahu pjenasto umutite sa žumanjcima. Ubacite otopljenu čokoladu i još kratko miksajte kako bi smjesa postala homogena. Dodajte bademe i lagano ih umijesite špatulom.

Umiješajte konjak, par kapi ekstrakta vanilije i snijeg od bjelanjaka. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko pola sata. Kada je kolač gotov, pričekajte da se malo ohladi i pospite kakaom. Po želji, kolač poslužite uz svježe voće, poput malina, naranči ili kivija.

@marissamakes__

Foto: Instagram





Slični članci