Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Brza krem juha od krumpira s kozicama i lososom savršena je zamjena za ‘teški’ ručak, a održat će vas sitima i do nekoliko sati

Kad temperature malo porastu, mnogi ne mogu jesti velike količine hrane pa često posežu za manjim obrocima nakon kojih još neko vrijeme neće biti gladni. Ako se pronalazite u ovom opisu, u nastavku donosimo recept za brzu i ukusnu krem juhu od krumpira s kozicama i lososom koja će vas odmah kupiti okusom i ostaviti sitima i do nekoliko sati…

Iako juha ne zvuči kao ljetno jelo, ona može biti idealna zamjena većem i teškom obroku, posebice ako spaja nekoliko naizgled nespojivih okusa.

Upravo takva je krem juhica od krumpira s lososom i kozicama koja vas neće dugo zadržati u kuhinji. Osim što je brzo gotova i vrlo ukusna, dugo će vas držati sitima i podariti organizmu sve potrebne vitamine i minerale.

@susiefoods

RECEPT

Sastojci:

750 g krumpira
200 g povrća za juhu
2 žlice  maslaca
luk
1 l povrtnog temeljca
limunova korica
limunov sok
sol i papar
250 g lososa
125 g kozica
100 g vrhnja za kuhanje
kopar
100 g kiselog vrhnja

Postupak:

Povrće za juhu oprati i oguliti te isto učiniti s krumpirom i lukom. Sve nasjeckati na sitne kocke i propržiti na vrućem maslacu. Zaliti povrtnim temeljcem, dodati sol, papar i koricu limuna te kuhati do vrenja. Zatim poklopljeno kuhati 20 minuta na laganoj vatri.

@playfulcooking

U međuvremenu losos i kozice oprati i lagano osušiti ubrusom. Losos narezati na komade veličine zalogaja i začiniti solju, paprom i limunovim sokom. Iz juhe izvaditi malo povrća i krumpira te staviti na stranu, a ostatak smiksati u juhi, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi začiniti.

U juhu ubaciti komade lososa, kozice i povrće prethodno izvađeno iz juhe te sve lagano kuhati još pet minuta. Otrgnuti vrhove kopra i nasjeckati, pomiješati s kiselim vrhnjem. Na svaki tanjur juhe staviti po jednu kuglicu ove smjese i po želji dodati grisine.

@susiefoods

Foto: Instagram





Slični članci