Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Aromatični goveđi ragu sa šarenim povrćem jelo je koje se topi u ustima, okusom će oduševiti i mesoljupce najistančanijeg ukusa

U vrijeme blagdana mnogi pripremaju najposebnija jela iz svoje kuharice, poput pečenja i gulaša. Ako ove godine želite unijeti malo promjere u tradicionalni jelovnik, ali pritom zadržati omiljene okuse, imamo recept za božanstveni filipinski ragu od govedine koji se priprema u jednom loncu…

Postoji mali milijun verzija goveđeg ragua, no radi uštede vremena, većina ljudi okreće se onima koji su brzo gotovi. Ovih blagdana odvojite koji sat više i razmazite se aromatičnim jelom iz filipinske kuhinje.

@stillsundayco

Goveđi mechado priprema se u samo jednom loncu uz povrće koje vjerojatno već imate kod kuće. Iako je proces traje otprilike tri sata, zahtijeva svega 30-ak minuta aktivnog kuhanja. Recept donosimo u nastavku.

RECEPT

Za umak:

120 ml pasirane rajčice
žlica vermuta ili bijelog vina
žlica octa
pola žličice soli
prstohvat mljevenog cimeta
30 ml umaka od soje
prstohvat papra
lovorov list
2 režnja usitnjenog češnjaka
pola glavice luka
(nasjeckati)

Za meso:

450 g goveđeg odreska
pola šalice vode ili goveđeg temeljca
2 deblje mrkve
2 krumpira
pola zelene paprike
pola crvene paprike
10 zelenih maslina bez koštica

@lena_danilushkina

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke za umak u loncu u kojem će se jelo ragu kuhati. meso narežite na deblje komade i ubacite u sastojke za umak. Poklopite i ostavite govedinu da se marinira oko pola sata. Za to vrijeme pripremite povrće.

Krumpir ogulite i narežite na manje komade. Mrkvu prepolovite po dužini pa narežite na četvrtine. Masline nasjeckajte na krupnije kolutiće. Kada je meso odstajalo, stavite ga kuhati na srednje jaku vatru. Pirjajte oko 30 minuta.

@stillsundayco

Ulijte vodu ili temeljac, smanjite plamen i ostavite da se krčka 1,5-2 sata. Zadnjih 30 minuta kuhanja mesu dodajte masline, mrkvu i krumpir. Povrće i meso trebaju biti dovoljno mekani da se mogu trgati vilicom.

Kada je jelo gotovo, ubacite papriku narezanu na ploške i poklopite. Ostavite ragu da odstoji poklopljen nekoliko minuta kako bi para omekšala paprike da otpuste aromu. Poslužite uz kuhanu rižu, palentu, prepečeni kruh ili zelenu salatu.

Foto: Instagram





Slični članci