Tikvice su jedno od povrća koje pruža bezbroj mogućnosti kada je riječ o pripremi laganog i ukusnog jela, osobito za one koji pripremaju liniju za nadolazeće ljetne dane. Najčešće ih se kombinira uz tjesteninu ili, pak, puni mesom i drugim povrćem, a ovoga puta isprobajte ih na nešto drugačiji način. U nastavku donosimo recept za aromatične tikvice sa žara s kozjim sirom i pistacijama koje neće ostaviti traga na vašoj figuri…
Kozji sir odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koju nam nudi kozji sir dovoljan su razlog zašto ovaj sir mnogi vide kao lijek.
Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportašima i osobama koje su često izložene velikim fizičkim naporima.
Spoj kozjeg sira i tikvica naprosto je nepogrješiv, a tijelo će vam biti zahvalno! Ovoga puta dodajte im i dva sastojka koja će ih učiniti
RECEPT:
Sastojci:
2 tikvice
2 žlice maslinovog ulja
200 g mekog kozjeg sira
sol i papar
1 veliki češanj češnjaka
2-3 žlice pistacija
svježa menta
sok pola limuna
Postupak:
Dobro operite tikvice i narežite ih na tanko po dužini pomoću guljača. Posložite ih u posudu i zalijte maslinovim uljem. Zatim tikvice ispecite na roštilju ili grill tavi na jakom plamenu kako bi dobile lijepu boju i malo omekšale.
U zdjelici pomiješajte kozji sir, prstohvat soli i papra i sitno narezani češnjak. Gotove tikvice posložite na tanjur ili tacnu i na vrh dodajte dobivenu smjesu od kozjeg sira.
Nasjeckajte pistacije i svježu mentu te ih pospite preko tikvica i sira. Naposljetku sve zalijte limunovim sokom i poslužite.
Foto: Instagram