Make your day different

Logo Cover

Razmišljate o bojenju kose u plavo? Stručnjaci tvrde da ova luksuzna nijansa pristaje baš svima, a obožavaju je slavne dame i ‘it’ cure

Ako razmišljate o bojenju kose u plavo, stručnjaci su konačno pronašli nijansu koja pristaje baš svima. Riječ je o takozvanoj milky blonde boji luksuznog finiša. Ovaj trend uživa veliku popularnost već više od godinu dana, a fura ga i supermodel Gigi Hadidi…

Prilikom bojenja kose u plavo, važno je voditi računa o tome da odaberete nijansu koja najbolje pristaje vašem tonu kože. Posljednjih mjeseci, it djevojke okreću se mliječno plavoj varijanti koju slavni frizeri smatraju nepogrešivim odabirom.

‘Ova boja inspirirana je platinasto plavom, ali ima luksuzniji finiš. Umjesto jednom bojom, postiže se tehnikom pramenova’, pojašnjava umjetnički direktor Rainbow Room Internationala Dylan Brittain za Glamour.

@gigihadid

Naglasio je kako je izvlačenje pramenova ključno, jer oni ‘omekšavaju’ kosu te joj pružaju sjaj, dimenziju i dubinu. Poznati stručnjak dodao je kako milky blonde nijansa nije ni pretopla ni prehladna, zbog čega pristaje svakome, bez obzira na ton kože.

Ipak, mnogi frizeri ne preporučuju drastičnu promjenu, već nijansiranje po fazama kako bi se postigao što prirodniji look. Ne trebate strahovati od isprobavanja ove boje čak i ako imate smeđu kosu. Koloristi navode da dobro izgleda i s tamnim korijenom.

@xtaramartin

U tom slučaju, boja na korijenu treba biti osnovna, dok se pramenovi nadograđuju na nju i postepeno nijansiraju za postizanje savršenog mliječno plavog izgleda. Za svilenkasti mliječni finiš, boju je potrebno upotpuniti pepeljastom ili biserno plavom nijansom.

Kako je riječ o pomalo kompleksnoj boji, ona zahtijeva redovito održavanje. Da biste je održali svježom i postojanom, posjeti frizeru obavezan je barem jednom u mjesec ili dva. Usto, za dugotrajniji rezultat potrebno je koristiti šampon koji neutralizira žute tonove.

Pogledajte galeriju:

@tanjadufva
@theextensionshop
@ellaeiveren
@theextensionshop
@e.georgiana_hairstylist

Foto: InstagramHzzo

Slični članci