Make your day different

Logo Cover

Razlog za ponos! Meneghetti Wine Hotel uvršten na popis Financial Timesa kao jedna od najboljih ‘fine-wine’ destinacija svijeta, a jasno je i zašto

Hrvatska krije mnogo očaravajućih mjesta koja redovito posjećuju brojni putoholičari, slavna lica, gastronomi i hedonisti. Među njima je i najljepše istarsko imanje – Meneghetti, čiju je posebnost prepoznao i prestižni britanski magazin Financial Times. Luksuzna stancija proglašena je jednom od pet najboljih fine-wine destinacija na svijetu, a evo i zašto…

Tijekom više od dva desetljeća postojanja, Meneghetti Wine Hotel & Winery postao je simbolom luksuznog turizma u Hrvatskoj i regiji. To i ne čudi, s obzirom na jedinstvene smještajne jedinice, restoran s preporukom Michelinovog vodiča i vlastiti beach club na divnoj obližnjoj plaži.

Smješten u bajkovitim istarskim Balama, hotel Meneghetti svojim gostima nudi priliku da posjete jednu od najekskluzivnijih vinarija te se prepuste kušanju nagrađivanih etiketa uz vrhunske zalogaje, daleko od očiju znatiželjnika.

@meneghetti.hotel

Da priznata stancija zaista ima ‘ono nešto’, potvrdio je i cijenjeni magazin Financial Times koji ju je uvrstio među pet najboljih fine-wine destinacija u cijelome svijetu.

Uz raskošno imanje Meneghetti, na popisu se nalaze talijanski hotel Castello di Gabiano, francuski Maison Dubreuil, portugalski São Lourenço do Barrocal te čileanski vinski raj Clos Aplta.

@meneghetti.winery

Istru nazivaju hrvatskom Toskanom, a nije teško shvatiti zašto: valovita brda, šume hrasta i čempresa, srednjovjekovni dvorci, šarmantna sela na brežuljcima. Također, tu su i vinogradi. Diljem poluotoka cvjetaju sorte malvazije i crvenog terana uz novije sorte pinota sivog, sauvignona bijelog i merlota. Meneghetti, smješten južno od Rovinja na obali, nalazi se na istarskoj terri rossi – teškoj zemlji koja daje suha mineralna vina, poput malvazija i merlota s imanja’, piše Financial Times.

@meneghetti.hotel

Smještaj se kreće od apartmana u glavnoj zgradi preko 30 jednosobnih i dvosobnih rezidencija do brojnih obiteljskih vila. Sve su novogradnja s kamenim fasadama i suvremenim interijerima (neke imaju vlastiti bazen i vrt). Nedavno inaugurirani land-art projekt donosi radove umjetnika poput Arnea Quinzea. Za one koji se vole izležavati, tu je Meneghetti Beach Club s ležaljkama, suncobranima i vlastitim barom’, opisano je u nastavku.

@meneghetti.winery

Inače, vina s Meneghettijevim potpisom stavile su Istru na svjetsku enološku kartu, a inovacije koje izlaze iz luksuzne vinarije svake godine podižu ljestvicu po pitanju kvalitete i posebnosti.

Izvrsnost Meneghettijeve etikete Val Gambalera iz 2015. godine odlikovali su najveći svjetski stručnjaci, okitivši je laskavom titulom najboljeg vina u Hrvatskoj na prošlogodišnjem izdanju natjecanja Concours Mondial de Bruxelles.

@meneghetti.hotel

Kušaonica je otvorena svakog dana te nudi idilično okruženje za upoznavanje njihovih 14 vinskih etiketa i četiri vrste maslinovih ulja – i to u pratnji vrhunskih kulinarskih kreacija Meneghettijevih chefova.

Raznoliki programi obuhvaćaju vinsku turu, uparivanje Meneghetti vina i tradicionalnih istarskih zalogajčića u modernoj interpretaciji, ali i mogućnost kreiranja programa po vlastitoj želji samog gosta.

@meneghetti.winery

Kao član prestižnog lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux, Meneghetti želi ponuditi najbolje od Istre svim svojim gostima – i onima koji se to tek spremaju postati.

Uz nagrađivane vinske etikete, vrhunsku hranu, jedinstvene smještajne jedinice i mnoštvo ekskluzivnih sadržaja, očaravajuća stancija savršeno je mjesto za obilježavanje posebnih trenutka koje želite učiniti nezaboravnima – sami ili u društvu.

@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
@meneghetti.hotel
villa Meneghetti
@meneghetti.hotel
restoran Meneghetti

Foto: Instagram / Meneghetti

Slični članci