Make your day different

Logo Cover

Ovo ljeto na plažu ponesite prirodna ulja za tamnjenje

Tamna koža u fokusu je mnogih žena kada je u pitanju uživanje na plaži. Tamnoputi i sexy izgled postiže se raznim uljima, no nisu sva jednako kvalitetna i učinkovita…

Mnogi se odlučuju za prirodna ulja ugodnog mirisa koja ostavljaju taman ten te zdravu i sjajnu kožu. Neka prirodna ulja koja koristimo svakodnevno u kuhinji ili u kozmetici mogu biti glavni pomoćnik u dobivanju lijepe boje pod ljetnim suncem.

@abiichi_co

Umjesto da razbijate glavu oko vrste i kvalitete gotovih ulja za sunčanje, probudite maštu i usmjerite se na prirodna ulja koja su prijatelj vašoj koži. Izlaganje suncu ima svoje blagodati poput stvaranja vitamina D, ali je važno pritom biti zaštićem od sunca i dobiti uravnoteženu boju. Privlačan izgled s tamnom i sjajnom kožom nakon ljetnih trenutaka pod suncem svakako je želja mnogih pa je preporuka kožu izlagati suncu, a ujedno je i njegovati. Prirodna ulja koja njeguju kožu i imaju zaštitni faktor su ulje sjemenki kupine, ulje sjemenki mrkve, ulje sandalovine, ulje avokada, maslinovo ulje, ulje lavande, kokosovo i makadamijino ulje. Njihov faktor nije visok pa se ne preporuča da se koristi za bijelu kožu ili za zaštitu od crvenila, ali je pogodno za već tamnu kožu i svilenkast izgled.

@gusarovaanna

U svom domu možete napraviti kombinaciju ulja i mirisa u kojem ćete uživati i svojoj koži pružiti zdrav i hidratiziran izgled. Najčešća kombinacija za koju se mnoge žene odlučuju je maslinovo ulje u kojem su bili utopljeni orasi i mrkva. Maslinovo ulje ima nizak zašitni faktor, ali je bogato vitaminom E i nježno djeluje na osjetljivoj koži. Ulje mrkve ima visok zaštitni faktor i ona je bogata beta-karotenom koji kožu štiti od UV zraka, a ujedno je i potamnjuje. Orasi također obiluju vitaminom E i daruju koži svjež izgled.

@grounded.innature

 

Dajte mašti prostora jer od navedenih ulja možete napraviti svoju kombinaciju tako da izaberete ono koje najbolje odgovara vašoj koži s mirisom koji volite. Zapamtite, ulja ne štite od štetnog utjecaja sunca, ali pomažu u potamnjivanju kože i njezinom obogaćivanju. Svoje ulje čuvajte u tamnim bočicama i neka bude sastavni dio u torbi za plažu.

Fotografije: Instagram
Fotografije: Kristina Trampuš


Hzzo


Slični članci