Make your day different

Logo Cover

Netflixov serijal ‘Čudovište: Priča o Jeffreyju Dahmeru‘ čiji zločini lede krv u žilama gotovo tri desetljeća nakon njegove smrti jedan je od najgledanijih

Šokantan Netflixov serijal ‘Čudovište: Priča o Jeffreyju Dahmeru‘ s Evanom Petersom u glavnoj ulozi jedan je od najgledanijih i najbolje ocjenjenih.

Netflixov serijal ‘Čudovište: Priča o Jeffreyju Dahmeru‘ prati priču Jeffreya Dahmera i njegove nezapamćene zločine koji lede krv u žilama gotovo tri desetljeća nakon njegove smrti u američkom zatvoru. Lista njegovih zločina uključivala je razne seksualne perverzije, zloupotrebu droga, nekrofiliju, kanibalizam…

Pogledajte trailer:

Dahmer je osuđen je na 15 doživotnih kazni zatvora, a umro je 28. studenog 1994. od posljedica premlaćivanja u zatvoru Columbia u Wisconsinu, u 35. godini.

 

Jeffrey Lionel Dahmer rođen je 21. svibnja 1960. u Milwaukeeju, kao prvi sin u obitelji Joyce Annette, daktilografkinje, i Lionela Herberta Dahmera, analitičkog kemičara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evan Peters Brasil (@brevanpeters)

Od najranijeg djetinjstva pokazivao je neuobičajeno izraženi interes za mrtve životinje, a s njihovim ostacima igrao se pohranjujući ih u formaldehidu. Otac ga je u tome podržavao, nadajući se da će Jeffrey krenuti njegovim putem i postati kemičar, no to se nije dogodilo.

Prvo ubojstvo počinio je u ljeto 1978. umlativši utezima i zadavivši autostopera koji je putovao na rock koncert u Ohio. Pozvao ga je doma na par piva, seksualno se iživljavao nad njegovim lešom, kojeg je na kraju razmrskao i otopio u kiselini.

Sve njegove žrtve bili su muškarci, uglavnom mladi tamnoputi homoseksualci, a u istrazi je naglasio kako je za vrijeme seksualnih perverzija s mrtvim partnerima i dijelovima njihova tijela uvijek navlačio prezervativ. Osim toga u svom je ludilu žrtve ‘pretvarao u zombije’, bušeći im rupe u lubanji i ubrizgavajući im drogu LSD u mozak.

Njegov smrtonosni pohod na kraju je rezultirao s ukupno sedamnaest ubojstva do njegova uhićenja 1991.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evan Peters Brasil (@brevanpeters)

Nakon donošenja presude mirnim je glasom pročitao pripremljenu izjavu: ‘Nikad nisam htio slobodu. Iskreno, želio sam sebi smrt. Znam da sam zao ili bolestan, a možda i oboje. Liječnici su mi rekli da sam bolestan i sad sam napokon pronašao nekakav mir. Znam koliko sam zla počinio i žalim zbog toga’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeffrey Dahmer (@dahmer7692)

Američka javnost i obitelji žrtava prozvali su ga sotonom, o njemu je snimljeno desetak dokumentarnih i igranih filmova, a na kraju se za Jeffreyja Dahmera udomaćio naziv – čudovište iz Milwaukeeja, što je i naziv aktualnog Netflixovog serijala.

Foto: Instagram

Slični članci