Make your day different

Logo Cover

Ne želite provesti pola Božića u kuhinji? Donosimo 3 provjereno dobra savjeta kako ubrzati pripremu božićnog ručka

Božićni ručak jedan je od najobilnijih objeda u godini i uglavnom uključuje nekoliko sljedova i mnoštvo raznih priloga, a priprema tolike količine mnogima predstavlja pravi izazov (i muku!). Ipak, kuhanje vam ne mora oduzeti velik broj sati najljepšeg blagdana u godini ako se dobro pripremite i olakšate si dio posla koji inače oduzima najviše vremena. U nastavku donosimo tri provjereno dobra trika pomoću kojih možete ubrzati pripremu božićnog ručka i što više vremena provesti uz svoje najmilije…

Pripremanje božićnog ručka ima posebne čari, no većina će se složiti kako sati provedeni u kuhinji katkad mogu ‘ubiti’ blagdanski duh i oduzeti puno energije.

@stillsundayco

S obzirom na to da je božićni ručak jedan od najbogatijih objeda u godini, priprema sljedova i sljedova hrane, kolača, salata i raznih drugih priloga nerijetko traju satima, no i tome ima lijeka!

Želite li ubrzati kuhanje božićnog ručka, ali da on i dalje bude bogat i jednako poseban, isprobajte ova tri vrijedna i učinkovita savjeta uz koje će vam to uspješno poći za rukom.

@christineandrew

1. ‘Naoružajte’ se svim potrebnim namirnicama i oštrim noževima

 

Ne kaže se uzalud da je priprema pola posla. Koliko ste se puta našli u situaciji da gubite vrijeme na traženje namirnica po kuhinji ili prekasno shvatite da se nešto zaboravili kupiti?

Kako biste to izbjegli, na vrijeme pribavite sve potrebne sastojke te ih na početku pripreme ručka postavite na radnu površinu ili pomoćni stolić kako bi vam bili nadohvat ruke. Usto, ne zaboravite naoštriti noževe kako biste si dodatno olakšali i ubrzali obradu namirnica. Osim što ćete kuhati brže, izbjeći ćete stres i uživati u cijelom procesu.

@shrief_aboelazm_photography

2. Brzo, ali bogato predjelo je tajni as iz rukava

Vjerujemo da ste sigurno unaprijed pripremili neke od priloga, poput francuske salate, a oni mogu poslužiti kao sjajno i brzo rješenje za bogato predjelo.

Svojim gostima i članovima obitelji poslužite nareske i sireve na drvenoj dasci ili pladnju, a usto servirajte i topli kruh, baguette, orahe, sušeno voće, perece, priloge i umake koje već imate spremne pri ruci.

Osim što će zadovoljiti svačiji ukus i skratiti iščekivanje do glavnog jela, vama će ostaviti više vremena za pripremu glavnog jela nego da ste, primjerice, kuhali juhu ili radili neko malo zahtjevnije jelo.

@stillsundayco

3. Brzi deserti koji se mogu napraviti u posljednji tren i za manje od 30 minuta

Nakon što ste pripremili ručak i dobro se najeli, sigurno vas ne privlači ideja pripremanja deserta koji oduzima puno vremena. Kako biste uživali u ostatku dana uz prijatelje i obitelj, okrenite se brzim slasticama koje izazivaju ‘wow efekt’, a neće vam ‘ukrasti’ ni pola sata vremena.

Jedan od takvih deserata su jabuke umočene u čokoladu i karamelu koje vraćaju u djetinjstvo i ostavljaju mjesta za maštovito ukrašavanje. Uz ovu zdravu i ukusnu slasticu možete poslužiti i keksiće koje ste pripremili nekoliko dana ranije.

pancake_planet / @hautescuisines / @edithclaudiascreations

Foto: Instagram / Izvor: River Cottage

Slični članci