Make your day different

Logo Cover

Napokon se zna koja su 3 hrvatska restorana dobili prestižne Michelinove zvjezdice, jedan od njih pravo je gastronomsko iznanađenje…

Jedan od najcjenjenijih gastro vodiča u svijetu Michelin od utorka na svom popisu ima ukupno deset restorana u Hrvatskoj s jednom zvjezdicom. Vijest je obznanila Hrvatska turistička zajednica slijedom obavijesti iz Michelina. Nova tri restorana, koja su dobila laskavu zvjezdicu Michelina, su Nebo u Rijeci (u sklopu hotela Costabela Hilton), Alfred Keller u Malom Lošinju i Agli Amici u Rovinju.

Hrvatska je od danas bogatija za 3 restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Nove oznake Michelina rezultat su tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane njihovih profesionalnih inspektora.

Restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijelili su po jednu Michelinovu zvjezdicu.

Tvrtka Hilton, naime, svoja je vrata resorta Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa svečano otvorila tek početkom srpnja u Rijeci. Boje hrvatske gastronomije ondje brani čak šest restorana i barova, uključujući i fine-dining restoran Nebo Restaurant & Lounge na vrhu hotela.

Na čelu restorana najmlađi je hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč, koji je svoju prvu zvjezdicu zaradio sa samo 27 godina, u Dragi di Lovrani.

1. Restoran Nebo by Deni Srdoč u Rijeci


2. Alfred Keller na Malom Lošinju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bellevuelosinj (@bellevuelosinj)


3. Agli Amici u Rovinju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nelli (@sa_ne_la_75)

Tako su se pridružili restoranima koji su zadržali svoje zvjezdice – Boškinac u Novalji, LD Terrace u Korčuli, Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu.

Osim zvjezdica, Michelin je za 7 novih restorana u Hrvatskoj ove godine dodijelio i svoje posebne oznake ‘Bib Gourmand’ za kvalitetne menije po pristupačnim cijenama, pa je sada takvih restorana ukupno 13.

Novo izdanje Michelin vodiča za Hrvatsku za 2021. godinu uključuje novu oznaku Michelin Green Star, koja je dodijeljena restoranu Zinfandel’s (Zagreb). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja je održiva i ekološki prihvatljiva.

Foto: Instagram

Slični članci