Make your day different

Logo Cover

Na gala premijeri filma ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ svi su gledali u lijepu Jelenu Perčin, Mile Kekin stigao u zanimljivom društvu

Gala premijera kriminalističkog filma ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata održana je sinoć u zagrebačkom kinu Cineplexx City Center One East. Premijera je održana uoči početka kinodistribucije – film u kina i multiplekse diljem Hrvatske dolazi 14. rujna.

Uzbudljivi krimić o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku, snimljen prema istoimenom hit romanu Zorana Ferića, privukao je brojne uzvanike. Na premijeri, uz promotivni policijski šator s obdukcijskim kolicima, dočekala ih je ekipa filma na čelu s redateljem Goranom Kulenovićem.

Zoran Ferić i Goran Kulenović

‘Što reći? Gomila dragih ljudi, cijenjenih kolega, velik dio sjajne ekipe koja je pomogla iznijeti film… Divna atmosfera i odlične vibracije sa svih strana u vezi filma. Puno iznimno zadovoljnih gledatelja – nema ljepše i važnije stvari za autora. I sada samo da se ta pozitivna vibra prenese na – prema domaćem filmu – poslovično skeptičnu hrvatsku publiku, da šira publika skuži da je ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ film za koji će im biti drago što su mu pružili šansu dolaskom u kino’, izjavio je Goran Kulenović nakon zagrebačke gala premijere filma.

Goran Kulenović

Uoči projekcije, Kulenović je primio i nagradu publike osvojenu ovoga ljeta na Rab Film Festivalu, koju mu je predao direktor festivala Robert Tomić Zuber.

Uz redatelja Kulenovića, publiku su pozdravili i autor knjige i koscenarist Zoran Ferić, glumci Jelena Lopatić, Slavko Sobin, Iva Babić, Elma Juković, Sanja Milardović, Silvio Mumelaš, Luka Petrušić, Slavko Juraga i Borko Perić, producenti Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat te brojni drugi članovi ekipe.

Jelena Perčin i Sandra Lončarić
Mile Kekin i sin Vito
Robert Zuber i Goran Kulenović

Sve njih su gledatelji nakon projekcije nagradili dugačkim pljeskom. Između ostalih, film ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ došli su pogledati glumice Jelena Perčin, Sandra Lončarić, Jelena Miholjević i Urša Raukar-Gamulin, glazbenik Mile Kekin koji je stigao sa sinom Vitom, TV urednik Krešimir Mišak, urednik i voditelj Ivan Vukušić, redatelji Andrej Korovljev i Igor Mirković, fotograf Damir Hoyka

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a kompozitor Dubravko Robić.

Urša Raukar Gamulin

‘Smrt djevojčice sa žigicama’ prvi je dugometražni igrani film s potpisom produkcijske kuće Livada produkcija. Koproducenti filma su Dušan Kovačević iz Natenane produkcije te Mirsad Purivatra iz Produkcije ‘2006’.

Pogledajte FOTO galeriju:

Smrt djevojčice sa žigicama
Jelena Lopatić
Ivor Hadžiabdić, Goran Kulenović i Antun Bahat
Ivan Vukušić
Iva Babić
Goran Kulenović s kćeri i tatom Muharemom Kulenovićem
Goran Kulenović i Jelena Miholjević
Elma Juković
Ekipa filma Smrt djevojčice sa žigicama
Darko Stazić i Nenad Stazić
Borko Perić i Luka Petrušić
Andrej Korovljev
Admir Šehović
Iva Babić i Slavko Sobin
Igor Mirković, Filip Riđički i Goran Kulenović
Slavko Juraga
Robert Zuber, Zoran Ferić i Goran Kulenović
Lovro i Slavko Juraga
Krešimir Mišak
Premijera filma Smrt djevojčice sa žigicama

Foto: Zlatko Lugarić

Slični članci