Make your day different

Logo Cover

Mini serija ‘The Watcher’ snimljena po istinitoj priči ledi krv u žilama, skinula je čak i ‘Dahmera’ s trona najgledanijih naslova

Posljednjih nekoliko dana na veliko se priča o novoj seriji ‘The Watcher’ koja je prošloga četvrtka stigla na streaming platformu Netflix. Ova miniserija napeti je triler sa žanrovima horora, a bazirana je na istinitoj, potpuno šokantnoj i nikad razriješenoj priči. Produkcijsku palicu preuzeo je Ryan Murphy, koji je zaslužan za velike filmske Netflixove hitove poput Dahmer, Pose i Hollywood. Iako je najavljena kao serija od koje će vam se slediti krv u žilama, rezultati objavljeni na stranici Rotten Tomatoes svjedoče da nije postigla očekivani uspjeh kod publike. Usprkos tome, u nastavku doznajte zašto je ipak vrijedi pogledati… 

Serije i filmovi temeljeni na stvarnim, zastrašujućim događajima kao što su ubojstvo i kriminal, tijekom posljednjih nekoliko mjeseci izazvali su pravu pomamu među gledateljima.

Nakon serijala  ‘Čudovište Priča o Jeffreyju Dahmeru’, na Netflix je stigla dugo iščekivana miniserija ‘Promatrač’, utemeljena na stvarnoj životnoj priči obitelji Broaddus.

@americanhorrorstory

Radnja serije temelji se na članku New York Magazina iz 2018. godine u kojem se detaljno opisuje istinita priča o američkoj obitelji Broaddus, koja je kupila kuću u Westfieldu u New Jerseyju, a u koju su brzo počela stizati uznemirujuća pisma. Pisma su postajala sve nasilniija, šokantnija i zabrinjavajuća, a obitelj je proživjela brojne šokove i traume.

Pisma su s vremenom otkrivala sve više intimnih detalja o životima obitelji, zahvaljujući prozorima i vratima koja su omogućila promatraču da ih gleda i prati.

 
@thewatchernetflix

Sve je započelo još 2014. godine kada su Maria i Derek Broaddus, koje u seriji tumače Naomi Watts i Bobby Canavale, s djecom preselili u naizgled idiličnu kuću smještenu u netaknutom svijetu prirode daleko od užurbane svakodnevice velegrada.

Uskoro počinju primati spomenuta pisma koja potpisuje promatrač (‘The Watcher’). Osim što ih promatra, on zna sve o njima, a uz to ih kroz sbakodnevni život prate i neobični, pomalo zastrašujući događaji poput zvukova iz podruma, čudnih glasova, ali i neobično jezivih susjeda.

@thewatchernetflix

‘Moj djed je promatrao kuću 1920-ih, a moj otac 1960-ih. Sada je moje vrijeme. Znate li povijest kuće? Znate li što se krije unutar zidova Bulevara 657? Zašto ste ovdje? Saznat ću’, stajalo je u prvom pismu.

Iako mnogi smatraju kako je obitelj Broaddus izmislila kompletnu priču zbog novca, postoje službeni zapisi koji potvrđuju da je nepoznati subjekt zaista terorizirao ukućane neobično lijepe, ali jezive kuće smještene na adresi Bulevar 657.

@thewatchernetflix

Premda je u seriji prikazano kako se obitelji Broaddus uselila u kuću, u stvarnosti se to nikada nije realiziralo. Započeli su s renovacijom, no stali kada su počela pristizati sablasna pisma. Za kupnju i renovaciju kuće obitelj je potrošila pozamašnu svotu novaca, zbog čega su u konačnici bili primorani prodati ju. Na danima otvorenih vrata pokazali su pisma, što je, očekivano, odbilo mnoge potencijalne kupce.

Bile su im potrebne godine da ju prodaju, a dobivena cijena nije vratila uloženi novac već su dio iznosa morali posuditi od obitelji kako bi kupili drugu kuću u blizini.

@thewatchernetflix

Što se tiče identiteta ‘Promatrača’, on nikada nije utvrđen. Provedene su razne istrage, čak je forenzičkim istraživanjem utvrđeno da je pismo poslala žena, no do sada nije potvrđeno tko je to točno bio. Razvijale su se različite teorije, ali tko stoji iza sablasnih pisama, ostao je misterij.

Kuća je s vremenom postala jeziva urbana legenda kojom se zastrašivalo djecu, a mnogi stanovnici Westfielda još je uvijek zaobilaze u širokom luku.

Pogledajte TRAILER:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram / YouTube

Slični članci