Make your day different

Logo Cover

Marilyn Monroe kakvu još nikada niste vidjeli

U salonu DS WORLD PARIS postavljena je izložba “Marilyn, posljednji susret” u kojoj se nalazi 59 najznačajnijih fotografija Marily Monroe snimljene 1962. godine za potrebe časopisa Vogue

 

U Pariškom DS WORLD salonu od 8. lipnja 2017. do 6. siječnja 2018. održava se izložba „Marilyn, posljednji susret”, posvećena velikoj hollywodskoj glumici Marilyn Monroe.

 

 

Dva dana i jedna noć, odnosno tri duga snimanja u mirnom interijeru hotela Bel-Air u Los Angelesu, iznjedrili su tu fotografsku seansu koju je 1962. ostvario Bert Stern za časopis Vogue.

 

 

Ukupno je nastala 2 571 snimka, od čega je 59 najznačajnijih izloženo u salonu DS WORLD PARIS.

 

 

 

Olivier Lorquin, kustos izložbe i ravnatelj muzeja Maillol, i Julien Faux, direktor salona DS WORLD PARIS, pripremili su izložbu „Marilyn, posljednji susret” koja nas vodi 55 godina u prošlost, u intimni svijet glumačke zvijezde, te posjetitelja postavlja u središte posebnog odnosa koji je ta umjetnica uvijek njegovala s fotografijom i fotografima. Taj posljednji susret ostvario je fotograf Bert Stern mjesec dana prije smrti Marilyn Monroe.

 

 

Izložba posjetitelja uvodi u svijet glamura, intime i emocija uz bok modela DS iz trenutačne kolekcije, ali i uz bok jednog rijetkog primjerka, modela DS 21 Cabriolet Export US iz rujna 1966.

 

 

Za Juliena Fauxa, direktora salona DS World Paris, izložbaMarilyn, posljednji susretdanas je „način da se održi mit o toj iznimnoj ženi koja je bila ispred svog vremena. To je i lijepa prilika da se sljubi bezvremenost te umjetnice koja je postala ikonom, s avangardnim duhom trenutačnih modela iz kolekcije DS, modela koji su izravno potekli od modela DS, još jedne ikone 20. stoljeća. 

 

 

Za Huberta Le Galla, koji je tih 59 djela postavio u salonu DS WORLD PARIS, „senzualnost i glamur dva su pojma koji sažimaju duh te izložbe.

 

 

Izborom materijala, odnosno podatnim crnim baršunom koji podsjeća na slavnu Diorovu haljinu i pleksiglasom u ružičastoj boji pudera, svježim poput satenske plahte, nježna slika Marilyn Monroe u okviru te izložbe zavodi naše oči i prožima nas trncima.”

Fotografije: Press

Slični članci