Make your day different

Logo Cover

Kreativna direktorica i umjetnica za kosu Milena Maršić otkriva sve o ljubavi prema šišanju: ‘Škare su moj kist a svaki novi klijent moje je platno…’

Frizerski zanat, izabrana profesija, svakodnevni posao – zovite to kako hoćete – strast prema kosi moja je pokretačka snaga i ispunjenje svih mojih kreativnih potreba.

Feniranje i farbanje, pramenovi i njega kose, starinski načini izrade frizura upotrebom prstiju ili oni novi upotrebom najnovijih uređaja i preparata, sve su mi tehnike jednako drage i važne kod stiliziranja kose ali ono što najviše volim, i zbog čega ne stajem ni sekunde svakoga dana od jutra do večeri je – šišanje.

Škare su moj kist a svaki novi klijent moje je platno i, bez obzira radilo se o djetetu od četiri godine koje vidim prvi put u životu ili osobe koju šišam čitav život, svako je šišanje za mene početak nove kreacije, novih mogućnosti i novog uzbuđenja, a moj je fokus uvijek na kosi i kako tu osobu učiniti ljepšom.

Nakon završene frizerske škole, jedva punoljetna, imala sam privilegiju biti jedna od naučnica velike i neprežaljene vizažistice i frizerke Višnje Trusić, koja je u ono doba uljepšavala baš sve zvijezde i pripadnice društvenog jet-seta.

 

Upravo je ona prepoznala moj talent i u meni probudila ljubav prema šišanju pokazujući svojim bezgraničnim znanjem i radom što znači voljeti svoj posao i biti u kreaciji sto posto, uvijek razmišljajući o tome kako osjetiti klijenticu pred sobom, usrećiti je i zadiviti najboljom verzijom njena izgleda o kojem možda nikad nije ni razmišljala. I na tome ću joj zauvijek biti zahvalna i uvijek i svugdje reći da je Višnja moja najveća učiteljica.

S osamnaest godina već sam otvorila svoj prvi salon i od tada do danas, nekoliko adresa kasnije, moja je strast prema šišanju uvijek samo rasla. Osim svake kose koja predstavlja novi kreativni izazov odradila sam i bezbroj modnih trendova i prolaznih stilskih hirova, usavršavala znanje i širila horizonte na stručnim seminarima na najvažnijim frizerskim sajmovima u Londonu, otkrivala nove tehnologije i čudesne preparate za njegu i styling kose i sve to s jednakom strašću dijelila sa svojim klijentima i frizerima.

I upravo je to međusobno prepoznavanje moje pogonsko gorivo jer kad vam kroz ruke prođu generacije klijenata i njihovih obitelji i kad ste uzor bezbroj mladih frizera koji od vas uče s jednakom fascinacijom s kojom sam to činila i sama u njihovim godinama, nema veće nagrade i priznanja ljubavi i trudu koji ulažem u posao.

Kosa je za mene živa, osjećam njenu kvalitetu, teksturu i pad, sama mi govori kako joj trebam pristupiti i najbolje ju oblikovati. Kroz nju osjećam energiju i raspoloženje svake osobe koju šišam i svaka je nova frizura poput zajedničkog katarzičnog iskustva koje rezultira oduševljenjem konačnim rezultatom, izrazom sreće na njihovu licu i mojim zadovoljstvom.

Nikad se ne povodim za trendovima kod izbora frizure, ona treba biti odraz osobnog stila svakog mog klijenta i upravo je taj individualni pristup ključ moje vizije i kreativne filozofije.

Najvažnije od svega mi je da svatko tko posjeti ‘Glamour’, prvi ili stoti put, bila to ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, susjeda iz ulice ili najslavniji top model koji sjeda na stolicu ispred mene i s povjerenjem mi se daje u ruke, izađe iz salona sretan i nadahnut energijom i predanošću koju im dajem svojim škarama i znanjem. Jer njihova je kosa moja inspiracija, odgovornost i – ljubav.

Milena Maršić by Glamour

Do čitanja,
Milena Maršić by Glamour
Foto: Cover Style, privatni album

Slični članci