Make your day different

Logo Cover

Jeste li znali da na stranici Zara Home možete pronaći i recepte? Donosimo jedan baš savršen za Uskrs: mini Pavlovu s kremom od kokosa….

Zara Home jedan je od omiljenih brendova za uređenje i opremanje doma, a sada je svoje online posjetitelje uoči Uskrsa odlučio počastiti i sjajnim receptom. Na službenoj stranici među novitetima objavljen je recept za mini Pavlove, to jest ukusna meringue gnijezda s kremom od kokosa. U nastavku otkrivamo kako izraditi ovaj slasni desert koji će odmah nestati s tanjura…

Ususret Uskrsu Zara Home na svojim stranicama pod novitetima objavila je sjajan recept za slasticu kojoj je zaista teško odoljeti. Riječ je o mini Pavlova tortama koje spadaju u skupinu meringuea.

Meringue je tučena mješavina bjelanjaka i šećera koristi se slasticama poput souffléa, moussea i ranih biskvita kako bi smjesu učinila laganijom. Njome se dekoriraju slastice od prhkog tijesta ili se pripremaju puslice.

Iako se meringa sastoji od samo dva sastojka, postoje tri vrste meringe, a razlike leže u tome kada i kako se bjelanjcima dodaje šećer.

Zara Home

Kako biste izbjegli gumenu teksturu meringue važno je da:

  • s bjelanjkom radite na sobnoj temperaturi i pazite da u njemu nema ostataka žutanjka
  • posuda u kojoj ćete tući bjelanjak mora biti vrlo čista i bez ikakve masnoće
  • šećer ne smije biti u kristalićima i nikad ga nemojte dodavati na početku ili odjednom

U nastavku donosimo recept Zare Home za fantastična meringue gnijezda s kremom od kokosa koja će oduševiti i najistančanija nepca.

RECEPT (za 10 gnijezda):

Za gnijezda:

6 bjelanjaka (jaja veličine L)

320 g bijelog šećera

1 žlica kukuruznog škroba

Za kremu od kokosa:

250 ml slatkog vrhnja ili punomasnog mlijeka

6 žumanjaka

125 g šećera

3 žlice svježeg ribanog kokosa (može i suhi)

1 otopljeni list želatine

Za ukrašavanje:

mala čokoladna jaja

jestivo cvijeće

6 žlica ribanog kokosa (može i suhi)

Zara Home

Postupak:

Bjelanjke tucite na srednjoj ili visokoj brzini dok se ne počnu pjeniti. Malo pomalo dodajte mješavinu šećera i kukuruznog škroba te nastavite tući smjesu na visokoj brzini dok ne postane bijela i čvrsta.

Kada stavite sav šećer, nastavite tući još 8 minuta dok se smjesa ne zasjaji.

Zara Home

Zagrijte pećnicu na 100 ºC. Žlicom stavljajte odvojene porcije na lim za pečenje u koji ste prethodno stavili masni papir. Žličicom ih oblikujte u obliku gnijezda.

Pecite 2 sata ili dok se meringue potpuno ne osuši. Ugasite pećnicu i ostavite je malo otvorenom dok su gnijezda još unutra.

Zara Home

Izvor/Foto: Zara Home





Slični članci