Make your day different

Logo Cover

Instalacija ‘Banana republic’ kroz hranu prikazuje hrvatski identitet, a evo tko stoji iza satirične instalacije….

Na_Oko je multidisciplinarni kolektiv osnovan 2016. koji se bavi Food Designeom, tj. promicanjem kulture hrane i dizajna. Kolektiv čine četiri članice: producentica Katia Abramović, arhitektica Ana Bjelić, dizajnerica Ema Gerovac i arhitektica Dora Kodrić koje stvaraju multisenzorne projekte nastojeći povezati dizajn i hranu u komunikacijski alat i stvarati nova iskustva kroz medij hrane. 
 

Projekti su raznovrsni: od vizualnih identiteta i interijera, preko raznih proizvoda do instalacija i organizcija gastronomskih događanja. Sve aktivnosti povezuje medij hrane, a odvijaju se s ciljem promicanja kulture hrane i dizajna. Neki od dosadašnjih projekata su Chefs’ Stage (2018.), EaT konferencija Zadar (2017.), Piece of Zagreb (2017.) i Zagreb Design Week 2017.

 

Nakon pozitivnih reakcija na prošlogodišnju instalaciju tijekom Tjedan dizajna, tj. Zagreb Design Weeka, Na_Oko je i ove godine odlučio dizajnirati satiričnu, interaktivnu, instalaciju i to pod nazivom ‘Banana republic’. Instalacija je nastala iz želje da se kroz hranu prikaže hrvatski identitet. Na kraju je Na_Oko zaključilo da je Hrvatska u banani i da je najbolje napraviti društveno kritičku instalaciju.

 
Foto: Zagreb design weekPBZ

Slični članci