Make your day different

Logo Cover

FOTO: Joško Lokas, Olja Vori, Samir Šećerkadić, Ana Maras i brojni drugi nazočili svečanom otvorenju festivala dizajna

Sinoć je svečano otvoren najveći hrvatski festival posvećen dizajnu, jubilarni peti Zagreb Design Week. Jubilarno peto izdanje organizatori su iskoristili za promjenu imena, identiteta i adrese, a svoje posjetitelje ugostili su u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Novi prostor svečano su, rezanjem vrpce, otvorili direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld u ime TZZG i gradonačelnika Milana Bandića, češki veleposlanik, Nj. E. g. Vladimir Zavázal i češki dizajner Josef Tomšej u ime Češke kao države partnerice festivala, te organizatori Zagreb Design Weeka, Tina Marković i Daniel Tomičić. Svečano otvorenje festivala nisu propustile ni brojne poznate osobe poput Joška Lokasa, producenta i popularnog voditelja kviza ‘Šifra’, koji je stigao s djevojkom Jelenom Kapom, glumice Ane Maras i supruga John Harmandera, Larise Lipovac, dizajnera Samira Šećerkadića, Miran Kurspahića, arhitekta Marka Murtića, Nine Mie Čikeš, Sonje Lamut, Lane Puljić, Twins, Petra Cvirna, Edvina Liverića i Anđele Ramljak, Andreje Bistričić, Deana Franića i brojnih drugih.

‘U turističkoj zajednici nas iznimno vesele projekti poput Zagreb Design Weeka koji skreću pažnju na sve dobro i inovativno što Zagreb i Hrvatska imaju pokazati. Drago mi je da je ovo festival koji iz godine u godinu raste i koji obogaćuje turističku ponudu grada, pogotovo u svibnju koji nam se pokazao kao turistički najposjećeniji mjesec.’ izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Miroslav Kolatek, Daniel Tomicic, Tina Markovic, Martina Bienenfeld

‘Drago nam je da smo uspjeli revitalizirati zgradu koja je u samom centru grada, koja je godinama stajala napuštena i derutna te služila kao odlagalište otpada. Zgradu smo obnavljali nekoliko mjeseci i iznimno smo ponosni na sve koji su nam pomogli u procesu renovacije, pogotovo jer je učinjeno uistinu puno za širu zajednicu. Pred nama je 10 dana vrhunskog dizajna i već svima dobro poznate zabave, koja iz godine u godinu ima sve više kvalitetnog sadržaja’ istaknuo je Daniel Tomičić, direktor Zagreb Design Weeka.

Joško Lokas, voditelj ‘Šifre’ i njegova djevojka Jelena Katarina Kapa

 

Marko Murtić

 

John i Ana Maras Haramander

Tema ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka je Suvremeno/Svevremeno, a propituje trajanje dizajnerskih rješenja, od klasika koji su vječni do dizajna koji nestaje u vremenu u kojem je i nastao. U tjednu dizajna predstavit će se oko 350 izlagača iz cijelog svijeta, a neki od eksponata osvajali su i brojne svjetske nagrade.

Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu koje se prostire na više od 3000m2 interijera donosi brojne izložbe, predavanja, radionice, panele i filmske projekcije, a osim toga, u vanjskom prostoru otvoren je i Park koji se prostire na više od 1000m2 i koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu i dizajn. Od eksponata možete pronaći sve, od mode, nakita i namještaja do sitnica koje proizvode dizajneri.

Andrea Solomun

 

Olja Vori

 

Nina Mia Čikes

 

Samir Šećerkadić

Posljednja tri dana festivala održat će se i sajam umjetnosti ‘Art Zagreb’ pokrenut radi jačanja tržišta umjetnosti u Hrvatskoj.

Svečano otvorenje festivala nisu propustile ni brojne poznate osobe poput Joška Lokasa, Ane Maras i John Harmandera, Larise Lipovac, Samira Šećerkadića, Miran Kurspahića, Marka Murtića, Nine Mie Čikeš, Sonje Lamut, Lane Puljić, Twins, Petra Cvirna, Edvina Liverića i Anđele Ramljak, Andreje Bistričić, Deana Franića i brojnih drugih.

Petra Cicvarić

 

Petar Cvirn

 

Lana Puljić

 

Edvin Liverić, Angela Ramljak i Andreja Bistričić

 

John Pavlish

 

Miran Kurspahić

Foto: PressHzzo

Slični članci