Make your day different

Logo Cover

FOTO: Restoran El Toro novim sezonskim menijem predstavio čudesnu harmoniju okusa

Od kada se otvorio prije nešto više od godinu dana, El Toro restoran&bar osvojio je brojna srca te se brzo vinuo među najkvalitetnije restorane na zagrebačkoj gastro sceni, ali i mjesta za izlazak. Chef Mario Mihelj konstatno istražuje nove namirnice, otkriva nove dobavljače i razvija nova jela koja se ubacuju u postojeći meni pa  je danas predstavljen novi proljetni meni koji obiluje zanimljivim kobinacijama okusa.

Nakon godine dana, chef Mario Mihelj dobro je upoznao zagrebačku publiku, ali mogućnosti latinoameričkih namirnica te predstavio latinoamerička jela sa svojim, domaćim, hrvatskim štihom. Novi proljetni meni dočarava proljeće na tanjuru u okusima i mirisima, ali i atraktivnim izgledom no i dalje ostaje s latinoameričkom temom koja podrazumijeva meso ili ribu na tanjuru, što u kombinaciji s povrćem donosi senzacionalnu harmoniju okusa.

Tuna steak

 

Ceviche

 

Marinirani iberico file

Ova prava proljetna gastronomska rapsodija uključuje jela poput cevichea od argentinskih crvenih kozica s marinadom od citrusa, čilija i  maslinovog ulja uz grilanu breskvu, ukiseljeni luk i ulje od korijandera, zatim marinirani tuna steak na kremi od limete, wasabija i đumbira s glaziranom mladom mrkvom i hrskavim slanutak spring rolicama, aromatiziranu grilanu hobotnicu s hrskavim mladim krumpirom, kremom s medvjeđim lukom, šparogama i dresingom s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, marinirani iberico file na kremi od pastrnjaka, salatom od šparoga i rotkvica, ulje od mladog luka i prahom od crvenog papra i jagoda, glaziranu zapečenu prepelicu punjenu s aromatiziranim kruhom i biljem, gustim umakom od kukuruza šećerca, karameliziranom mrkvom i mladom salatom, ali i novu verziju jednog od najpopularniji jela u El Toru janjećeg filea s karmeliziranim komoračem, baby kukuruzom šećercem, pireom od pečene čičoke te salsom od đumbira, čilija i korijandera te black angus striploin steak. Osim navedenih na meniju noviteti su i tacos pulled pork, spring kozice i yakitori piletina.

Grilana hobotnica

 

Janjeći file

 

Yakitori piletina

 

Zapečena prepelica

Uz novi meni, El Toro predstavio je i svoju prekrasnu veliki zelenu terasu na kojoj se može uživati u popodnevnoj kavici, piću nakon posla, ali i ugodnoj atmosferi ručka i večere.

El Toro

Foto: Tomislav Brdjanović


Hzzo


Slični članci